Interviu emoționant cu pictorița Sanda Șărămăt. "Mi-am urmat visul"

saramat_sanda-buchet_de_flori_de_cmp~OM3e9300~11246_20120628_NULL_0d15
saramat_sanda-buchet_de_flori_de_cmp~OM3e9300~11246_20120628_NULL_0d15

Țara noastră este plină de artiști, dar din păcate se vorbește prea puțin despre ei. Printre aceștia se numără și Sanda Șărămăt, o pictoriță româncă care s-a născut la București, în anul 1927. 

De-a lungul timpului, Sanda Șărămăt – un nume reprezentativ de pe scena picturii românești – a avut expoziții în mai multe țări. În prezent, iubitorii de frumos îi pot admira jocul de culori la Cercul Militar Național (București), până pe data de 28 noiembrie, în intervalul orar 10.00-18.00.

Cea mai mare satifacție a vieții - pictura

Cu soare în glas, artista a povestit pentru DeCe News câteva lucruri interesante despre expoziția actuală, dar și despre pasiunea sa de a combina culorile într-o armonie perfectă.

“Iubitorii de artă îmi pot vedea la Cercul Militar Național lucrările care reprezintă mai multe etape din creația mea. În această expoziție, românii pot admira peisaje, flori, oameni și locuri, compoziții cu personaje, multe lucrări cu țărani din Maramureș, portrete de femei, dar și peisaje frumoase din mai multe zone ale țării”, ne-a spus Sanda Șărămăt.

Când și-a dat seama că trebuie să facă o carieră din pictat

Își amintește cu drag că încă din copilărie a avut o înclinație spre pictură. “De mică am avut această pasiune. În clasa a treia deja îmi doream să devin profesoară de desen pentru că nu știam ce înseamnă să fii pictor. Pe atunci, eu făceam desene tuturor colegelor – cele cerute de profesoară la școală. Toată viața mi-am dorit să fac asta și mi-am urmat visul”, a mai punctat artista. Mărturisește că cea mai mare satisfacție o are de fiecare dată când își vede o picture realizată. Nu a avut momente grele în carieră. Cu toate acestea, vorbește cu tristețe în glas că a fost un moment greu în viața ei - atunci când s-a prădit soțul ei.

Spre finalul interviului, Sanda Șărămăt a avut și un sfat pentru tinerii care vor să devină pictori: “Nu le spun decât atât – să vadă cu ochii, să picteze cu sufletul și să persevereze”.

Pictorița îi așteaptă pe români, la Cercul Militar Național, pentru a-i vedea creațiile care aduc ceva cu totul și cu totul inedit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel