Întâlnire de lucru de la Cotroceni pe tema pensiilor militarilor

Întâlnirea de lucru dintre preşedintele Traian Băsescu, ministrul de Interne, Traian Igaş, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, şefii SRI şi SIE, pe tema recalculării pensiilor militarilor a început în jurul orei 17,30, la Palatul Victoria.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, marţi, că aplicarea noii legi a pensiilor va duce la scăderea unui număr mic de pensii aflate în plată, însă problema o reprezintă comunicarea publică defectuoasă la instituţiile şi ministerele militarizate.

„Voi avea o întâlnire cu toţi factorii de decizie din instituţiile militare. Este evident că nu s-a răspuns nevoii de a se transmite până la 1 decembrie adeverinţele de venit din diverse locuri de muncă. Poate era şi dificil în unităţile militare să alerge un rezervist pe la toate unităţile pe unde a lucrat. Dar ce ştiu, reconfirmat astăzi, este că foarte puţine pensii vor scădea“, a declarat şeful statului, la o dezbatere privind reformarea statului.

El a precizat că, în general, aplicarea noii legi a pensiilor, mai ales pentru cei care după plecarea din armată au mai lucrat şi în altă parte, le va aduce pensii mai mari.

„Problema este însă de comunicare publică defectuoasă la toate ministerele şi instituţiile publice militarizate şi soluţia pe care au adoptat-o, neavând terminate calculele, să transmită pensionarilor militari un minim, funcţie de venitul mediu în instituţie, ceva de genul acesta', a mai spus preşedintele Băsescu.

Citeşte şi:

De ce să le pese românilor că Boc taie pensiile militarilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel