Instalare Trump. Meleșcanu, previziune pentru România

România va avea o şansă foarte mare odată cu schimbarea noii Administraţii de la Washington, în sensul că ţara noastră va avea "un loc aparte" în plan regional şi va fi "unul dintre pilonii" politicii externe a Statelor Unite ale Americii, a declarat, vineri seară, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu. 

"Cred că vom avea o şansă foarte mare odată cu schimbarea noii Administraţii. Ceea ce am văzut eu, prin diverse luări de poziţie, este ideea ca America să nu mai fie cu prezenţă militară peste tot în lume, ci să aibă anumiţi piloni pe care să se bazeze prezenţa într-o regiune sau alta. Dacă vă uitaţi la harta Europei, evident România are marele avantaj - şi dezavantaj în acelaşi timp - de a fi într-o zonă strategică extrem de sensibilă. Din acest punct de vedere, eu aş putea paria pe faptul că România va avea un loc aparte în această zonă şi va fi unul dintre pilonii folosiţi de administraţia americană în politica externă", a afirmat Meleşcanu la TVR1. 

Potrivit acestuia, Parteneriatul strategic cu SUA se va dezvolta în perioada următoare, iar Româna trebuie să arate ce "valoare adăugată" reprezintă din punct de vedere strategic, economic, militar, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel