Înmormântare Mircea Ionescu Quintus. Sute de persoane, prezente

Fostul preşedinte de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, decedat la vârsta de 100 de ani, a fost condus luni după amiază pe ultimul drum de sute de persoane, acesta fiind înmormântat cu onoruri militare la cimitirul Viişoara din Ploieşti. 

Slujba de înmormântare a început în jurul prânzului la Biserica "Buna Vestire" situată în vecinătatea locuinţei defunctului. La slujba care a durat aproximativ o oră au participat printre alţii preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, preşedintele PNL, Ludovic Orban şi delegaţii ale partidelor politice. 

Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost acoperit cu steagul tricolor şi a fost scos din biserică de jandarmi, cortegiul funerar trecând şi oprind preţ de câteva minute prin faţa locuinţei familiei Quintus, a Muzeului de Artă "Ion Ionescu Quintus" amenajat în clădirea care a fost casa părintească a fostului senior liberal şi prin faţa Palatului Administrativ, îndreptându-se ulterior spre cimitir. 

Atât la biserică cât şi pe traseul către cimitir poliţia şi jandarmii au asigurat ordinea şi au creat un culoar special astfel încât cortegiul funerar să nu stea în trafic. 

Mircea Ionescu Quintus a fost înmormântat cu onoruri militare, iar la finalul ceremonialului tricolorul cu care a fost învelit sicriul a fost predat familiei defunctului, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel