Industria spectacolului. Ministrul Ivaşcu: Proiecție bugetară pentru revitalizării domeniului

Ministrul Ivaşcu a discutat cu manageri ai instituţiilor de spectacol subordonate MCIN în scopul revitalizării domeniului.

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a avut luni o întâlnire cu managerii instituţiilor de spectacol subordonate MCIN pentru a găsi, de comun acord, soluţii pentru o mai bună funcţionare a acestora şi, implicit, pentru a revitaliza şi a promova cultura şi arta spectacolului, a informat ministerul printr-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, dialogul survine în contextul alocării sumei de 1 miliard de euro prin OUG pentru aprobarea Programului de investiţii în domeniul Culturii.

Întâlnirea a vizat alcătuirea de MCIN, alături de manageri, a unui grup de lucru prin care să se proiecteze un buget al instituţiilor de spectacol pentru anul 2019, menit să evidenţieze importanţa patrimoniului cultural din teatru, operă, dans sau balet.

'Ministrul George Ivaşcu a cerut managerilor instituţiilor de spectacol să propună soluţii viabile care să vină în întâmpinarea problemelor legate de salarizări, personal sau producţie de spectacole. Mai mult, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale a dorit să ştie care sunt priorităţile, pentru a putea iniţia o discuţie cu Guvernul României şi cu Ministerul Finanţelor Publice', mai informează sursa citată.

Pasul firesc

Conform MCIN, cele două părţi au fost de acord cu necesitatea stabilirii unui buget multianual, dat fiind modul atipic în care funcţionează instituţiile de spectacol faţă de celelalte instituţii, dar şi necesitatea conceperii unui act normativ care să regleze specificitatea acestora. 'Dialogul de astăzi este pasul firesc după alocarea bugetului, iar în acest context îmi doresc să mă ajutaţi ca împreună să realizăm o proiecţie bugetară pentru anul 2019, dar şi un cadru favorabil prin care să îmbunătăţim funcţionarea instituţiilor de cultură. Să considerăm că aceasta este o primă întâlnire din multe ce vom mai avea', a conchis George Ivaşcu, citat în comunicat.

Guvernul a adoptat în 19 iulie Ordonanţa de Urgenţă pentru aprobarea Programului de investiţii în domeniul Culturii. Beneficiarii programului sunt autorităţile administraţiei publice centrale, inclusiv Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, precum şi instituţiile aflate în subordine, indiferent de sistemul de finanţare, şi autorităţile administraţiei publice locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel