Începe campania în PSD. Liviu Dragnea se laudă cu succesele lui Constantin Niță

Reactoarele nucleare
Reactoarele nucleare

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunțat, luni, că Banca Industrială și Comercială a Chinei va finanța proiectele convenite în urmă cu un an de premierul român și cel chinez, primele investiții urmând să aibă loc la Centrala de la Rovinari și Reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. Știrea fusese dată încă de vineri pe site-ul Ministerului Economiei, în urma vizitei în China a ministrului Constantin Niță.

Ministrul Constantin Niță s-a întâlnit vineri, 20 iunie, cu ministrul Energiei din China, Wu Xinxiong, din a cărui delegație mai făceau parte reprezentanți ai China Nuclear Power Group. Cei doi miniștri au continuat discuțiile avute la Beijing, în 11 iunie, când au convenit ca partea chineză să investească în finalizarea Reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și în alte proiecte energetice (termocentrala de la Rovinari, acumularea de la Tarnița și Complexul Energetic Hunedoara).

Ministrul Energiei, Constantin Niță, a anunțat că, până la sfârșitul anului, vor fi încheiate negocierile, astfel încât investițiile să demareze anul viitor. De asemenea, a confirmat că la Reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă se va folosi tehnologie CANDU, ca și la celelalte două reactoare de concepție canadiană.

Vicepremierul Liviu Dragnea a folosit pretextul vizitei delegației Băncii Chinei la București pentru a prelua subiectul. Motivul: campania  pentru preluarea ștafetei de la Victor Ponta, dacă premierul pleacă la Cotroceni. Constantin Niță nu candidează la nimic, Liviu Dragnea a demarat campania electorală. Potrivit surselor din PSD, Liviu Dragnea încearcă să se poziționeze ca succesor al lui Victor Ponta în Executiv și la conducerea partidului. Din acest punct de vedere, încearcă să acopere și subiecte economice, mai ales că investițiile de genul celor discutate cu China vor genera mii de locuri de muncă și de comenzi pe orizontală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel