Incendiu uriaș la un depozit de cauciucuri

Sute de cauciucuri de utilaje grele au luat foc în Zona Liberă Galați.

Aproximativ 200 de cauciucuri de utilaje grele depozitate în Zona Liberă Galaţi ard, duminică după-amiază, cu intensitate mare, iar un fum gros a acoperit zona, după ce persoane necunoscute au dat foc la vegetaţia uscată din apropiere, a declarat duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă.

Potrivit acestuia, la faţa locului acţionează patru autospeciale cu apă şi spumă şi un motostivuitor, dar nu se pot apropia de focar din cauza temperaturii foarte ridicată degajată de arderea cauciucurilor. Într-o primă etapă s-a reuşit stingerea incendiului provocat de arderea vegetaţiei uscate, urmând să se încerce lichidarea focarului generat de arderea cauciucurilor, prin folosire de spumă chimică.

Nu se poate apropia nimeni

'Ard în jur de 200 de cauciucuri, care degajă o temperatură foarte mare. Sunt cauciucuri de utilaje miniere, numai un cauciuc are o greutate de peste două tone şi este mai mare decât omul. S-a dat foc la vegetaţie, focar pe care l-am stins, dar s-a extins la cauciucuri. Ard tare şi nu putem să le stingem acum. Nu se poate apropia nimeni, este temperatura foarte mare. Am adus şi un motostivuitor, dar se încinge şi el. Izolăm zona şi încercăm să atacăm cu spumă chimică', a precizat Chiriţă.

La faţa locului au sosit şi echipaje de poliţie, care fac cercetări. De asemenea, a fost anunţată şi Garda de Mediu Galaţi, mai ales că e zonă transfrontalieră, iar fumul dens se propagă pe o suprafaţă de kilometri.

Citește și: Ciutacu: Mi-am dat jos chiloții. S-au cam îngrozit când au văzut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel