Inaugurare cu retrogradare: Chindia se duce în Liga a II-a. UTA Arad şi FC Argeş, la baraj

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

În ziua în care şi-a inaugurat stadionul de 15 milioane de euro şi de 9.000 locuri, Chindia Târgovişte a retrogradat în Liga II. 

Chindia Târgovişte a retrogradat din Superliga naţională de fotbal, după ce a terminat la egalitate cu FC Voluntari, 2-2 (0-2), vineri seara, pe teren propriu, în etapa a noua (ultima) din play-out, în timp ce FC Argeş şi UTA Arad vor susţine baraje pentru menţinerea în eşalonul de elită.

FC Argeş a obţinut o victorie capitală, 3-0 cu Petrolul Ploieşti, profitând şi de rezultatul de la Târgovişte.

UTA, care a remizat acasă cu FC U Craiova, 1-1, ştia deja că va fi nevoită să dispute un baraj pentru menţinere.

Chindia, care a jucat pe propriul stadion după o pauză de patru ani, perioadă în care arena a fost renovată, a plătit preţul evoluţiilor slabe din ultima vreme, venind după trei înfrângeri consecutive.

FC Voluntari nu a pierdut niciun meci în playout



FC Voluntari, care a încheiat neînvinsă play-out-ul, a condus cu 2-0 la pauză în meciul de la Târgovişte, prin golurile înscrise de Vitalie Damaşcan (42) şi Aymar Meleke (45+2), ivorianul înscriind primul gol în Superligă, după ce portarul respinsese şutul fratelui său geamăn Ulrich Meleke. Aymar Meleke a marcat la doar două minute de la intrarea pe gazon.

Chindia a redus din diferenţă imediat după pauză, prin Cristian Neguţ (48), cu un şut senzaţional de la 18 metri, iar Andrei Şerban a egalat cu un şut de la 16 metri (75), însă echipa antrenată de Anton Petrea nu a găsit golul victoriei.

FC Argeş a câştigat fără emoţii meciul cu Petrolul, cu 3-0, prin golurile marcate de Costinel Tofan (27), Wesley Jobello (86) şi Antonio Jakolis (90+3), dar ploieştenii au jucat ultima jumătate de oră în inferioritate numerică, fiind eliminaţi Robert Moldoveanu (62), pentru un fault dur la Facundo Rizzi, şi Christian Irobiso (72), pentru lovirea lui Alin Dobrosavlevici.

Petrolul a marcat un gol în min. 50, prin Irobiso, dar reuşita a fost anulată de VAR.

UTA a remizat la Arad cu FC U Craiova, 1-1, prin golurile înscrise de Virgiliu Postolachi (48), respectiv Benjamin van Durmen (74).

Echipa antrenată de Mircea Rednic (suspendat pentru acest meci) a avut o bară, prin Desley Ubbink (58), iar Postolachi a mai marcat o dată în min. 64, dar golul a fost anulat pentru un presupus fault la Radu Negru, după vizionarea reluărilor.

CS Mioveni şi Chindia au retrogradat în Liga a II-a, în timp ce UTA (locul 7 în play-out) şi FC Argeş (locul 8 în play-out) vor disputa baraje pentru menţinerea în Superligă, în dublă manşă, contra formaţiilor clasate pe locurile 5, respectiv 4 în Liga a II-a (CSA Steaua nu are drept de promovare).

Primele două clasate în play-out, FC U Craiova şi FC Voluntari vor juca în baraj pentru calificarea în Europa Conference League, în manşă unică, la Craiova. Câştigătoarea va susţine un al doilea baraj pentru Europa Conference League cu echipa clasată pe locul 3 în play-off (dacă Sepsi OSK Sfântu Gheorghe va câştiga Cupa României) sau cu echipa de pe locul al patrulea (dacă U Cluj va câştiga Cupa României), scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel