EXCLUSIV  Înalta Curte de Casație și Justiție va avea o bibliotecă de specialitate

Flaviu Predescu / 08 ian 2020 / 18:10 Salveaza PDF Comentarii

Înalta Curte de Casație și Justiție a României și Biblioteca Centrală „Carol I” au decis să colaboreze în vederea protejării și organizării optime a semnificativului fond de carte deținut de Î.C.C.J. Inițiativa realizării unei biblioteci de specialitate aparține președintelui Înaltei Curți, doamna Corina Corbu.

În acest sens, miercuri, 8 ianuarie (a.c.) la sediul B.C.U „Carol I” a avut loc întâlnire între reprezentanții celor două instituții. Din partea instanței supreme au participat vicepreședintele Iulian Dragomir, desemnat să implementeze proiectul și Catrinel Rădulescu - director al Direcției Legislație, Studii, Documentare și Informatică Judiciară a Înaltei Curți. Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a fost reprezentată de Mireille Rădoi în calitate de Directorul general și de o parte din personalul specializat.

Ca urmare a întâlnirii s-a decis asigurarea îndrumării de către B.C.U. a personalului Bibliotecii Înaltei Curți pentru organizarea colecției de carte, prin separarea documentelor foarte vechi de cele moderne și evidențierea lor într-un catalog în vederea organizării unei biblioteci interne a Î.C.C.J.

Pe lângă îndrumarea metodologică, colaborarea vizează sprijin în realizarea corectă a igienizării documentelor și a spațiilor de depozitare precum și neutralizarea unor volume afectate de mucegai activ prin intermediul Laboratorului de patologie și restaurare cărții al BCU „Carol I” dar și restaurarea a trei volume de carte veche.

Directorul general al B.C.U „Carol I”, Mireille Rădoi, s-a arătat onorată de inițiativa Î.C.C.J, declarând că instituția pe care o conduce este angajată atât în creșterea accesului la informație și sprijinirea procesului de cercetare științifică dar și în conservarea și prezervarea patrimoniului cultural național scris.

 

 

 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26