EXCLUSIV  Înalta Curte de Casație și Justiție va avea o bibliotecă de specialitate

Înalta Curte de Casație și Justiție a României și Biblioteca Centrală „Carol I” au decis să colaboreze în vederea protejării și organizării optime a semnificativului fond de carte deținut de Î.C.C.J. Inițiativa realizării unei biblioteci de specialitate aparține președintelui Înaltei Curți, doamna Corina Corbu.

În acest sens, miercuri, 8 ianuarie (a.c.) la sediul B.C.U „Carol I” a avut loc întâlnire între reprezentanții celor două instituții. Din partea instanței supreme au participat vicepreședintele Iulian Dragomir, desemnat să implementeze proiectul și Catrinel Rădulescu - director al Direcției Legislație, Studii, Documentare și Informatică Judiciară a Înaltei Curți. Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a fost reprezentată de Mireille Rădoi în calitate de Directorul general și de o parte din personalul specializat.

Ca urmare a întâlnirii s-a decis asigurarea îndrumării de către B.C.U. a personalului Bibliotecii Înaltei Curți pentru organizarea colecției de carte, prin separarea documentelor foarte vechi de cele moderne și evidențierea lor într-un catalog în vederea organizării unei biblioteci interne a Î.C.C.J.

Pe lângă îndrumarea metodologică, colaborarea vizează sprijin în realizarea corectă a igienizării documentelor și a spațiilor de depozitare precum și neutralizarea unor volume afectate de mucegai activ prin intermediul Laboratorului de patologie și restaurare cărții al BCU „Carol I” dar și restaurarea a trei volume de carte veche.

Directorul general al B.C.U „Carol I”, Mireille Rădoi, s-a arătat onorată de inițiativa Î.C.C.J, declarând că instituția pe care o conduce este angajată atât în creșterea accesului la informație și sprijinirea procesului de cercetare științifică dar și în conservarea și prezervarea patrimoniului cultural național scris.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel