În pofida #MeToo, un sfert dintre tinerele din Marea Britanie ezită să raporteze hărţuirea la locul de muncă

Un sfert dintre tinerele din Anglia şi Ţara Galilor au declarat că ar ezita să raporteze că sunt hărţuite sexual la locul de muncă din cauza temerilor că ar putea fi concediate, potrivit unui sondaj publicat marţi, relatează Reuters.

La doi ani după ce mişcarea #MeToo împotriva abuzurilor sexuale şi a conduitei necorespunzătoare la locul de muncă s-a propagat cu repeziciune în social media la nivel mondial, femeile încă se tem că vor plăti preţul pentru hărţuire în locul celor care le abuzează, potrivit Young Women's Trust care a comandat sondajul.

"Nicio femeie nu ar trebui să se simtă nesigură la locul de muncă sau să se confrunte cu hărţuirea sexuală ca şi cum ar fi ceva care face parte din slujba zilnică", a declarat Sofie Walker, director al Young Women's Trust.

"Marcăm aniversarea #MeToo cu încă un apel la acţiune. Când bărbaţii care iau decizii politice şi conduc companii vor decide că respectul şi egalitatea pentru femei este important?", a adăugat ea.

În pofida concedierii mai multor abuzatori la nivel înalt, numeroase femei se tem că nu vor fi luate măsuri împotriva comportamentelor sexuale inadecvate la locurile lor de muncă, potrivit sondajului la care au participat aproape 2.000 de femei cu vârste între 18 şi 30 de ani din Anglia şi Ţara Galilor.

Aproape o treime dintre ele au spus că nu ştiu cum să raporteze hărţuirea sexuală la locul de muncă, iar un procent similar a afirmat că "au existat discuţii, însă nu a avut loc nicio acţiune pentru combaterea hărţuirii sexuale de la debutul mişcării #MeToo".

Aproximativ 15% au afirmat că ştiu cazuri de hărţuire care au fost raportate, însă nu au fost tratate corespunzător, iar 5% au precizat că au fost forţate să schimbe locuri de muncă din cauza hărţuirii sexuale sau a abuzurilor.

Un sondaj din 2017 a constatat că peste jumătate dintre femeile britanice au fost victime ale hărţuirii sexuale la locul de muncă sau la şcoală, aceasta variind de la comentarii neadecvate la agresiune sexuală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel