Bucuresti Centenar

În CHIȘINĂU are loc o conferință închinată Centenarului Marii Uniri din 1918

Capitala Republicii Moldova urmează să găzduiască reunirea specialiștilor în problemele românilor din afara granițelor țării cu reprezentanții acestor comunități românești.

Sub titulatura „Patrimoniul cultural românesc – Centenar 2018”, conferința va avea loc la Chișinău în perioada 18-20 aprilie 2018. Evenimentul este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Externe de la București. Parteneri vor fi Institutul Național al Patrimoniului din România, Universitatea de Urbanism „Ion Mincu” și Muzeul Național de Artă al Moldovei.

Comuniune de idei

Conferința își propune crearea unui cadru de discuții între specialiștii din domeniul culturii din România, Republica Moldova, din comunitățile de români din jurul granițelor țării și diaspora românească, în vederea sprijinirii unor viitoare acțiuni de cooperare culturală, dar și pentru identificarea și difuzarea elementelor culturale ale spațiului românesc.

Participare internațională

La eveniment vor participa specialiști și personalități de marcă din România, Republica Moldova, Serbia, Ucraina și diaspora românească, conferința fiind structurată în 4 secțiuni: patrimoniu cultural imobil, patrimoniu cultural mobil, patrimoniu cultural material și patrimoniu cultural european. Proiectul se înscrie în Programul Strategic al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni pentru anul 2018 – Spațiul cultural comun românesc – Centenar, Marea Unire 1918-2018.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Material realizat prin Programul Cultural București - Centenar cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic.

Cernauti
Ucraina
Budapesta
Basarabia
Chisinau
Transilvania Odesa
Arad
Oituz
Cenade
Alba Iulia
Marasti
Marasesti
Sibiu
Lugoj
Dobrogea
Bucuresti
Timoc
Bulgaria

Click pe marcajele de pe hartă pentru a vedea articolele legate de acel loc.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel