Imunoglobulină. Ministerul Sănătății, structură de urgenţă

Ministerul Sănătăţii anunță că s-a înfiinţat o structură de urgenţă pentru direcţionarea fiolelor de imunoglobulină identificate, urmând să fie creat un stoc necesar pentru următoarele şase luni.

„Va fi înfiinţată o linie telefonică specială la care medicii din toată ţara pot anunţa apariţia cazurilor grave, care necesită tratament cu imunoglobulină, pentru ca medicamentele necesare să fie direcţionate către unitatea sanitară care are în îngrijire pacientul”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Această structură va gestiona şi cantităţile de imunoglobulină necesară tratamentului imunodeficienţei primare, care vor fi puse pe piaţă de furnizor până la sfârşitul anului.

„Ministerul Sănătăţii intenţionează să realizeze un stoc de imunoglobulină care sa acopere necesarul la nivel naţional pentru o perioadă de 6 luni. În prezent, se lucrează la modificarea cadrului legislativ care să permită introducerea unui nou tip de imunoglobulină pe piaţă, cu administrare intradermică”, se mai arată în comunicatul instituţiei.

Premierul Mihai Tudose i-a convocat, miercuri, la o întâlnire, pe ministrul Sănătăţii, preşedintele CNAS, şeful Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi producătorii de imunoglobulină.

Decizia acestuia a venit după ce o femeie a murit la Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobulină.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel