IJ, control DNA. Tudorel Toader, DECIZIE

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a vorbit, miercuri seară, despre decizia pe care o va lua după controlul efectuat la DNA. 

”Trebuie să citim raportul în conținutul lui, dar să constatăm că trei membri au concluzii într-o direcție, trei în alta. Acest raport, în conținutul lui, va fi supus analizei secției de procurori a CSM și care va da un vot. Vot care poate fi cu observații, vom vedea cel mai probabil marțea viitoare” a afirmat ministrul Justiției, la Antena 3. 

[citeste si]

Tudorel Toader a adăugat: ”Pe mine în evaluare mă ajută faptul că membrii au avut concluzii diferite. Câtă vreme lucrurile sunt în balanță, mie îmi dă acest raport libertatea de a înclina balanța. Nu mă voi antepronunța, dar indiferent de concluzia pe care o voi trage, nu mă voi raporta numai la raportul de control, la constatările și concluziile celor care au controlat. Eu nu am solicitat Inspecției Judiciare acest control, doar pentru a le da de lucru. De zece ani de zile, DNA, Parchetul de pe lângă ÎCCJ, nu au fost supuse unui astfel de control. Orice entitate este periodic controlată. Aici este cheia echilibrului puterilor, controlul reciproc al puterilor, ca nu cumva una să iasă de sub controlul celorlalte (...) Concluzia mea nu se bazează exclusiv pe acest raport”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel