HUNOR: Trece timpul pe lângă noi, iar noi ne pierdem în dezbateri fără sens

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, la Digi24, în emisiunea ”Jurnalul de seară”, că România nu este capabilă să finalizeze mari proiecte. 

”Soluția este să găsim acele rezolvări pentru proiecte și un consens în câteva domenii precum educația, sănătatea, infrastructură rutieră și feroviară, dezvoltare regională și descentralizare – prioritare pentru UDMR, pe lângă soluționarea problemelor specifice comunității maghiare – unde ar trebui inițiate proiecte susținute de toate partidele parlamentare. Trebuie să cădem de acord că aceste aspecte nu trebuie abordate în luptele noastre politice interne. Dacă nu vom reuși să depășim aceste dispute politice și nu vom ajunge la un consens, atunci și în 2020, și în 2024, societatea s-ar putea trezi că au trecut anii și nu avem un proiect de țară, nu s-a înregistrat niciun progres important. De aceea propun în continuare să ne așezăm la aceeași masă, să începem un dialog constructiv în 2018 și să punem ceva pe hârtie, să ne asumăm împreună un proiect pentru țară, noi toți cei care am fost trimiși în Parlament și reprezentăm societatea, așa cum este ea în 2018”, a subliniat președintele Kelemen Hunor, precizând că ”UDMR este pregătită și capabilă să contribuie la conturarea unui proiect de țară. Acesta a fost scopul nostru și până acum, indiferent dacă ne-am aflat la guvernare sau în opoziție. Este regretabil faptul că, în 2018, clasa politică nu este în măsură să planifice, să pună în aplicare proiecte fezabile și să fie deschisă argumentelor bine întemeiate”.

”Timpul trece pe lângă noi, iar noi ne pierdem în dezbateri fără sens”

Președintele UDMR consideră că în societatea românească există prejudecăți foarte mari, despre care nimeni nu vorbește deschis. Însă unde există prejudecăți, există și respingerea celuilalt, dar și o lipsă de încredere reciprocă.

”Fără încredere nu se poate construi nimic, nici măcar o relație de prietenie sau o afacere de familie, nimic", a spus liderul UDMR, adăugând că toate societățile care au avut succes în ultimul secol se caracterizează prin încredere foarte puternică între membri societății: "În România așa ceva nu există în acest moment. Timpul trece pe lângă noi, iar noi ne pierdem în dezbateri fără sens”, a subliniat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel