Hunedoara: Cetatea Deva va fi iluminată în roz, ca semn al luptei împotriva cancerului

[] []

09 oct 2019 / 11:33
Salveaza PDF Comentarii

Cetatea Deva şi Centrul cultural 'Drăgan Muntean' din localitate vor fi iluminate în roz, miercuri seara, de la ora 19,00, ca semn al promovării şi susţinerii luptei împotriva cancerului la sân, în judeţul Hunedoara fiind înregistrată o dublare a numărului de îmbolnăviri în perioada 2017-2018.

'Acest demers are rolul de conştientizare asupra importanţei prevenţiei şi depistării din timp a maladiei care ucide anual mii de femei. Potrivit statisticilor, în România, apar în fiecare an 9.000 de noi cazuri de cancer de sân, iar un sfert dintre femeile diagnosticate nu mai au nicio şansă de a fi salvate, pentru că boala este depistată foarte târziu', a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Mona Voinescu.

Conform datelor administraţiei locale, în judeţul Hunedoara au fost înregistrate, anul trecut, 296 de noi cazuri de cancer de sân, număr aproape dublu faţă de anul 2017. Luna octombrie este declarată, în toată lumea, Luna Roz. Peste 70 de ţări iluminează în culoarea roz diverse clădiri reprezentative pentru a reaminti femeilor importanţa depistării precoce a cancerului de sân, informează Agerpres. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24