Hartă cu sunetele din București. Eveniment la care sunteți invitați

Mara Mărăcinescu (inginer de sunet) și Denis Bolborea (membru în trupa Blue Noise) dezvoltă proiectul eartoBucharest, în cadrul programului Acceleratorul de Idei, pentru candidatura Bucureștiului la Capitala Europeană Culturală 2021.

Mai precis, ei lucrează la o harta sonoră virtuală cu sunetele din Bucureşti. Mara Mărăcinescu înregistrează sunete încă de prin 2009. Programul lor cuprinde şi câteva performance-uri. Primul este vineri seară (în intervalul 19:30-22:00), accesul fiind gratuit. la Teatrul de vara Capitol. Denis Bolborea va compune muzică pe loc cu sunetele primite live din parcul Cişmigiu (va fi acolo un microfon care va transmite), dar şi cu sunete înregistrate, voce şi beatbox. Printre sunetele înregistrate este un interviu cu bunica Marei Mărăcinescu de 94 de ani care povesteşte câteva amintiri despre Teatrul Capitol, din strada Constantin Mille, nr. 13. Proiectul EartoBucharest.

Până la final de septembrie vor mai fi astfel de performance-uri cu sunete primite live din alte colţuri ale Bucureştiului, exemplu, Gara de Nord sau Ferentari.

Cele două proiecte, EartoBucharest și Teatrul de vară Capitol, fac parte din cele 11 selectate în Acceleratorul de Idei, Open Lab București2021, un apel deschis pentru inițiative care pot aduce un aport pozitiv la viața orașului prin colaborări, schițând felul în care acesta ar arăta dacă ar deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel