Harghita: Aproximativ 6.200 de elevi vor primi rechizite gratuite, în cadrul unui program guvernamental

Aproximativ 6.200 de elevi harghiteni vor primi rechizite gratuite, în cadrul programului guvernamental destinat familiilor cu situaţie materială precară. 

Potrivit datelor furnizate de inspectorul şcolar general adjunct, Cristinel Glodeanu, elevii vor primi mai multe tipuri de rechizite şcolare, conform vârstei, respectiv pachetele pentru clasa pregătitoare, clasa I, pentru clasele II-IV, pentru clasele V-VII şi pentru clasa a VIII-a. Estimările arată că cele mai multe rechizite vor ajunge la elevii claselor II-IV, respectiv V-VII, valoarea totală a celor aproape 6200 de pachete fiind de circa 167.000 lei.

Achiziţia publică pentru achiziţionarea acestora a avut loc, în prezent desfăşurându-se faza de contractare, Inspectoratul Şcolar Harghita aflându-se în grafic cu derularea acestui proiect. Conform sursei citate, în prima săptămână de cursuri se solicită depunerea dosarelor de către potenţialii beneficiari, acestea urmând să fie analizate la nivelul fiecărei şcoli, iar numărul final va ajunge la Inspectoratul Şcolar. Drept urmare, cifrele exacte se vor cunoaşte după analizarea dosarelor depuse de elevi. Distribuirea rechizitelor şcolare se va face până în 20 septembrie.

Autorităţile şcolare harghitene consideră că măsura este una binevenită, în condiţiile în care există familii cu mulţi copii, care fac eforturi financiare semnificate la începutul anului şcolar, iar acest sprijin poate contribui şi la reducerea abandonului şcolar. 'Considerăm că această măsură este una deosebită, venită în sprijinul elevilor, dar şi al părinţilor, pentru că sunt cazuri foarte bine justificate unde elevii au nevoie de acest sprijin material. Dacă vreţi, aş putea spune chiar şi un sprijin moral, pentru că de multe ori părinţii sunt puşi în situaţia de a se gândi dacă lasă copiii să-şi continue studiile sau nu, din cauza efortului bugetar pe care ar trebui să-l facă.

Chiar dacă învăţământul este gratuit, iată că sunt măsuri complementare, care vin să sprijine şi acest efort al părinţilor, mai ales la familiile cu mulţi copii. Este de apreciat acest lucru şi aş face un apel pe această cale către toţi cei care doresc să sprijine, prin măsuri suplimentare, aceste familii dezavantajate, cu mulţi copii, dar şi acei copii care sunt în plasament familial şi care au nevoie de acest sprijin material şi moral pentru a putea să continue, în condiţii foarte bune, studiile', a declarat Cristinel Glodeanu, pentru Agerpres. Potrivit prevederilor legale, pot primi rechizite gratuite elevii care se află în întreţinerea familiilor al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de maxim 50% din salariul de bază minim brut pe ţară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel