Hăineală, propusă secretar de stat de ministrul Justiției

Vladimir Neagu / 11 ian 2017 / 23:35 Salveaza PDF Comentarii

Oana Schmidt-Hăineală, Constantin Sima şi Sofia Mariana Moţ vor fi propuşi secretari de stat în Ministerul Justiţiei de către ministrul Florin Iordache.

Florin Iordache a confirmat informația pentru Agerpres. 

CSM a decis în 5 ianuarie să o detașeze pe Oana Schmidt-Hăineală în cadrul Ministerului Justiţiei. Ea și-a intrat în rol în 7 ianuarie pentru o perioadă de 3 ani. Axa Hăineală- Ghica- Danileț a fost aspru contestată de USL. Mona Pivniceru, ministru al Justiției în Guvernul Ponta, spunea, în 2013, că ”doamna Hăineală este preşedintele CSM, în mod regretabil aş putea adăuga”, contestând numirea unui procuror în fruntea CSM. 

Miercuri, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât detaşarea procurorului Constantin Sima la Ministerul Justiţiei. Constantin Sima urmează să îşi desfăşoare activitatea la Ministerul Justiţiei pe o perioadă de 3 ani, începând cu 11 ianuarie.

Totodată, Secţia pentru judecători a CSM a hotărât, miercuri, detaşarea în cadrul Ministerului Justiţiei a magistratului Sofia Mariana Moţ, judecător la Curtea de Apel Craiova, pe o perioadă de 3 ani, începând cu 11 ianuarie.

[citeste si]loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +40    Negative: 0

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.DE1