Haaland a fost prezentat oficial de Manchester City, în echipamentul „cetățenilor”

facebook.com/ErlingHaaland
facebook.com/ErlingHaaland

Campionii din Premier League au câştigat cursa pentru unul dintre cei mai talentați atacanţi din lume, care a semnat un contract pe 5 ani. Manchester City l-a prezentat, luni, pe Erling Haaland, după finalizarea mult aşteptatei achiziţii de 51 de milioane de lire sterline, de la Borussia Dortmund.

Internaţionalul norvegian a acordat primul său interviu de când s-a alăturat clubului şi spune că abia aşteaptă să lucreze cu antrenorul Pep Guardiola.

El a fost prezentat de către club cu un videoclip care a recreat o imagine cu el aşezat pe o canapea purtând kitul Man City 2008-09, ca băiat, şi s-a încheiat cu Haaland ţinând imaginea în timp ce poartă tricoul 2022-23 al cetăţenilor.

„Este o zi de mândrie pentru mine şi pentru familia mea. Întotdeauna am urmărit Man City şi mi-a plăcut să o fac în ultimele sezoane", a declarat el.

„Nu poţi să nu admiri stilul lor de joc, este incitant şi creează multe ocazii, ceea ce este perfect pentru un jucător ca mine. Sunt atât de mulţi jucători de talie mondială în această echipă, iar Pep este unul dintre cei mai mari antrenori din toate timpurile, aşa că sunt convins că mă aflu în locul potrivit pentru a-mi îndeplini ambiţiile. Vreau să înscriu goluri, să câştig trofee şi să mă perfecţionez ca fotbalist şi sunt încrezător că pot face asta aici. Este o mutare grozavă pentru mine şi abia aştept să încep pre-sezonul."

Man City a monitorizat progresul său de mai mulţi ani, de când a fost la Molde în Norvegia natală, în adolescenţă.

„Erling are tot ceea ce ne dorim de la un atacant şi suntem siguri că va excela în această echipă şi în acest sistem", a declarat directorul sportiv, Txiki Begiristain.

Lista celor mai scumpi jucători din lume

Paris Saint-Germain are cu ce se mândri. Mbappe (23 de ani), care şi-a prelungit contractul cu PSG, este considerat cel mai bun jucător din lume.

Jucătorul Kylian Mbappe (PSG) ocupă primul loc în clasamentul Observatorului fotbalului CIES. Valoarea estimată a lui Mpabbe este la 176,18 milioane lire (205,6 milioane euro).

Tânărul are contract cu echipa până în iunie 2025. Vinícius Júnior (Real Madrid) ocupă locul doi, cu o valoare de 158.79 milioane lire (circa 183 milioane euro). Locul trei îi revine lui Erling Haaland (Man City), cotat la 130,77 milioane lire (152,6 milioane euro).

Apoi, Pedri González (Barcelona) ocupă locul patru, cu 135,1 milioane de euro, urmat de Jude Bellingham (Borussia Dortmund), pe cinci, cu o valoarea de 133,7 milioane euro.

Clasamentul continuă cu următorii fotbalişti: Phil Foden (Manchester City), cu 124 milioane euro, Frenkie de Jong (FC Barcelona), cu 112,5 milioane euro, Luis Diaz (Liverpool), cu o valoare 110 milioane euro, Ruben Dias (Manchester City), cotat la 109,6 şi Ferran Torres (FC Barcelona) – 109,5, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel