Urmărește emisiunea live


Guvernul Orban, program şi listă de miniştri. Alex Coita: Este ceva temporar, nu văd o viziune pe termen lung

Orban
Orban

Alex Coita a făcut mai multe comentarii asupra programului de guvernare propus de PNL, despre care a spus că este unul interimar, fără viziune pe termen lung. 

"Am avut ocazia să parcurg programul de guvernare al PNL, iar acolo am câteva observaţii. În primul rând, în plan economic am fost puţin dezamăgit să regăsesc o versiune copy paste din guvernarea 2009-2010, a PDL. Acelaşi accent pe investiţii publice, deşi atunci nu au existat investiţii publice. Deşi PSD a fost acuzat că a neglijat aceste investiţii, s-au alocat multe fonduri în mediul rural în ultimii trei ani. Apoi, chestiunea deficitului bugetar este o obsesie şi este inspirată după un model german învechit. Consider că programul de guvernare are o bilă neagră! Dincolo de asta, măsurile din alte domenii sunt inegale. La nivelul justiţiei, se doreşte respectarea deciziilor luate la referendum, deci se pare că nu vom avea OUG pe desfiinţarea SIIJ, ceea ce este un lucru bun, dar mă aştept în continuare să avem o asumare a răspunderii guvernului pe acest subiect, care va duce la o criză în rândul partidelor care susţin azi PNL pentru a intra la guvernare", a spus politologul. 

Program interimar de guvernare

"Este un program temporar, făcut pentru o perioadă scurtă, care nu conţine viziuni articulate. Este un program, să spunem, interimar. Nu am văzut o viziune reală, adaptată realităţilor de astăzi ale României. PSD a avut o astfel de viziune în 2016, motiv pentru care a şi câştigat în mod convingător alegerile de acum trei ani. Constat că în tot acest timp PNL nu a reuşit să identifice o viziune care poate contracara guvernarea PSD şi voi da un exemplu: se vorbeşte de productivitatea muncii şi de faptul că aceste creşteri de salarii nu ţin cont de productivitate. Este fals, şi economiştii PNL ar trebui să ştie asta. Românii produc mai mult decât câştigă şi merită, pe cifre macroenomice, măriri salariale care să reflecte valoarea pe care o aduc în producţie", a declarat Alex Coita la Antena 3. 

Ludovic Orban a prezentat joi lista cu miniştri, dar şi programul de guvernare al PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel