Guvernul Orban, învestire în 4 noiembrie. Chirieac: Handicap pentru Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declaraţia lui Paul Stănescu, potrivit căreia Guvernul PNL ar trebui învestit şi a anunţat că se creează o breşă în PSD. Cu toate astea, Chirieac a mai menţionat şi că, dacă Guvernul Orban nu este instalat înainte de turul I al prezidențialelor, preşedintele Iohannis va avea un mare handicap la alegeri. 

"Se poate să treacă Guvernul. Declaraţia lui Paul Stănescu face o breşă în PSD. Ţara avea un guvern stabil, până când PNL a reuşit să îl dea jos. Şi a reuşit în mod democratic. Dar te gândeşti la lucruri din astea când te apuci să distrugi clădirea. Până construieşti una nouă, mai înaltă, te adăpostea de frig şi cea veche. Un guvern format de un singur partid şi sprijinit de alte cinci partide în Parlament nu e sub nicio formă stabil. Şi vom vedea asta în lunile următoare. Dar acum, pentru campania electorală a domnului Iohannis, este absolut necesar. Vă daţi seama dacă vine primul tur şi România nu are guvern, în condiţiile în care dumnealui s-a implicat personal? Nu e vorba aici de Guvernul României şi de România. Este vorba despre campania electorală a dlui Iohannis. Şi de asta cred că nu se va precupeţi niciun efort pentru ca luni să nu existe cvorum şi Guvernul Orban 1 să treacă", a declarat Chirieac. 

Iohannis, handicap dacă nu trece Guvernul

"PSD anunţă că pot fi probleme cu plata de salarii, de pensii, guvernul interimar nu poate face rectificare, nu poate face bugetul. Guvernul interimar spune nişte lucruri, adevărate şi legale. Necesitatea unui Guvern plin este evidentă. Problema este că ar fi trebuit să se gândească la lucrul ăsta înainte de a da jos guvernul strict pentru campania dlui Iohannis. Dacă vine turul I şi guvernul este tot interimar şi condus de Viorica Dăncilă, domnul Iohannis are un mare handicap", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel