Guvernul Orban dă mai puțini bani pentru Sănătate. E DEZASTRU

Spital foto ilustrativ
Spital foto ilustrativ

Sănătatea se pare că nu e pe lista de priorități a Guvernului Orban, ci pe lista scurtă a ministerelor care vor avea mai puțini bani în 2020. 

Conform bugetului pe anul 2020, citat de Digi24, Ministerul Sănătății, care anul acesta a avut alocat un buget de 14,8 miliarde de lei, va primi, în 2020, 11,5 miliarde de lei, cu 3,3 miliarde de lei mai puțin. 

Decizia aceasta vine în contextul în care alte țări au planuri anuale cu privire la acordarea unui buget mai mare pentru Sănătate. Unele țări au prevăzute creșteri chiar și cu 15%/an, pentru că apar provocări noi, medicamente noi. În plus, îmbătrânirea populației e un alt factor. În acest context, a reduce fondurile la Sănătate, e dezastru. Și dacă vor fi la fel ca-n anul precedent, înseamnă un deficit, în mod real. Dacă bugetul rămâne acesta, e tragic ce se va întâmpla la Sănătate. Ministerul Sănătății plătește investiții, aparatură, modernizări, spitalele regionale, programele naționale de sănătate, de TBC, screening, prevenție, dar și parte din programele de cardiologie intervenționale, de tipul stroke, la care adaugăm tratamentele în străinătate. Prin urmare, să tai 3 miliarde de lei de la Sănătate are un impact răsunător. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel