Guvernul marchează Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

Guvernul României se alătură şi în acest an Campaniei "Light It Up Blue" pentru susţinerea copiilor şi persoanelor cu tulburări din spectrul autist. 

Palatul Victoria va fi iluminat astăzi, cu prilejul Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, în albastru, în semn de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu autism, se arată într-un comunicat de presă. 

Guvernul României şi organizaţiile neguvernamentale au făcut progrese în ceea ce priveşte asigurarea şi apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, inclusiv ale copiilor şi adulţilor cu tulburări din spectrul autist.

Hotărâre adoptată 



În acest sens, la data de 25 martie 2021, Guvernul a adoptat o Hotărâre prin intermediul căreia au fost reglementate în premieră serviciile de tip respiro pentru copiii cu dizabilităţi şi familiile acestora, care vin întâmpinarea nevoii de servicii în comunitate a beneficiarilor. De asemenea, dezvoltarea serviciilor pentru copiii şi adulţii cu autism şi alte tipuri de dizabilităţi se regăsesc ca o prioritate în mecanismele de finanţare europene din exerciţiul financiar 2021-2027.

Pandemia provocată de COVID-19 a arătat că persoanele cu dizabilităţi sunt între cele mai expuse şi vulnerabile în perioade de criză, motiv pentru care efortul comun, Guvern-societatea civilă, trebuie continuat, prin acţiuni coordonate şi aplicate, în scopul sprijinirii oamenilor cu aceste afecţiuni, a familiilor lor, dar şi pentru înţelegerea profundă a acestor dificultăţi şi creşterea gradului de autonomie a persoanelor cu dizabilităţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel