Guvernul, abilitat să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară

Rodica Mitu / 26 iun 2017 / 17:48 Salveaza PDF Comentarii

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de luni, proiectul de lege prin care Guvernul este abilitat să emită în perioada vacanţei parlamentare ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice.

În favoarea proiectului, amendat de Senat, au votat 80 de senatori, unul s-a abţinut şi 34 au fost împotriva actului normativ.

Potrivit proiectului, Guvernul este abilitat să emită ordonanţe simple, în perioada menţionată, pentru domenii precum cel al finanţelor publice şi economiei, dezvoltare regională, administraţie publică şi fonduri europene, sănătate, cercetare, afaceri interne, turism, transporturi, agricultură şi dezvoltare rurală, administrarea patrimoniului de stat, dar şi prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

Propunerea PNL de retragere de pe ordinea de zi a proiectului privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară pe motiv că un Guvern demis prin moţiune de cenzură nu poate propune o lege de abilitare pentru un Executiv ce urmează să fie instalat a fost respinsă de plen, conform Agerpres. Proiectul de lege va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22