Guvernul a aprobat exproprierea pentru 63 de imobile aflate pe amplasamentul căii ferate Otopeni - Gara de Nord

Guvernul a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere pentru 63 de imobile proprietate privată aflate pe amplasamentul liniei de cale ferată dintre Aeroportul Internaţional 'Henri Coandă' şi Gara de Nord, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, care a precizat că despăgubirile vor fi de aproape 7 milioane de lei.

"La propunerea Ministerului Transporturilor, Guvernul a adoptat o hotărâre importantă pentru realizarea liniei de cale ferată dintre Aeroportul Internaţional 'Henri Coandă' Bucureşti şi Gara de Nord, obiectiv de investiţii de utilitate publică de interes naţional. Aşadar, a fost aprobată declanşarea procedurilor de expropriere pentru 63 de imobile proprietate privată care se află pe amplasamentul acestei lucrări. Suma despăgubirilor care vor fi acordate este de aproape 7 milioane de lei şi se acordă de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor", a precizat Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că această legătură feroviară va determina reducerea aglomerărilor rutiere şi a poluării, precum şi scăderea consumului de carburant, a timpului de transport. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27