Guvernul a aprobat ca ONJN să îşi poată folosi veniturile pentru activităţi de prevenire a dependenţei de jocuri de noroc

21 aug 2019 / 17:30

Guvernul a aprobat, printr-o ordonanţă, ca Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) să îşi poată folosi veniturile proprii pentru activităţi de prevenire a dependenţei de jocuri de noroc.

'Guvernul a aprobat o ordonanţă simplă privind măsuri fiscal-bugetare, la propunerea Secretariatului General al Guvernului, pentru Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc. Este vorba de o completare a legislaţiei pentru a permite folosirea veniturilor proprii ale Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc pentru activităţi de prevenire a dependenţei de jocuri de noroc.

Astfel, pot fi dezvoltate şi finanţate activităţi şi programe de protecţie a tinerilor, a jucătorilor, pentru prevenirea dependenţei, pot fi realizate campanii de promovare a jocului responsabil, pot fi finanţate activităţi de tratare a dependenţei de jocurile de noroc, precum şi de soluţionare promptă şi eficientă a litigiilor între un organizator de joc şi un jucător', a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a detaliat că pentru punerea în aplicare a activităţilor menţionate organigrama ONJN a fost suplimentată cu 10 posturi şi va fi finanţată din fonduri proprii, iar procedura de desfăşurare a activităţilor va fi stabilită prin ordin al preşedintelui Oficiului.