Guvernul a anunțat investițiile pentru Stadionul Steaua și Stadionul Arcul de Triumf

Valoarea totală a investiţiilor în Stadionul Steaua va fi de 301,77 milioane de lei - aproximativ 65 de milioane de euro, iar în Stadionul Arcul de Triumf de 126,41 milioane de lei - aprox 27 de milioane de euro, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

„Astăzi vom aproba indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor de investiţii Stadionul Steaua şi Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii. Acest act normativ este necesar întrucât cele două stadioane au fost declarate, (...) alături de Dinamo şi Rapid, stadioane de interes public şi de importanţă naţională pentru organizarea la Bucureşti a unor meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020", a declarat Dăncilă.

 

Stadionul Steaua, gazdă pentru Campionatul European de Fotbal 2020

Ea a precizat că Stadionul Steaua va avea o capacitate totală de 30.500 de locuri pentru spectatori şi o suprafaţă desfăşurată de 70.000 de metri pătraţi.

„Durata de realizare a obiectivului va fi de 25 de luni, iar valoarea totală a investiţiilor este de 301,77 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerului Apărării Naţionale", a spus Dăncilă.

În ceea ce priveşte Stadionul Arcul de Triumf, premierul a precizat că acesta va avea o capacitate totală de 8.100 de locuri pentru spectatori, o suprafaţă desfăşurată de 17.126 de metri pătraţi, o durată de realizare de 23 de luni, iar valoarea totală a investiţiei va fi de 126,41 milioane de lei.

„Finanţarea este asigurată (...) de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerului Tineretului şi Sportului", a menţionat Viorica Dăncilă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel