Guvernul, „urecheat” de Băsescu în ședința CSAT din cauza bugetului pe 2015

Președintele României, Traian Băsescu, a concluzionat faptul că Guvernul a fost prins pe picior greșit în ședința CSAT de marți.

În privința situației din regiune, mai exact anexarea Crimeei de către Rusia și conflictele din Ucraina, s-a discutat despre un buget pentru un eventual conflict armat. Însă, nu au fost evocate sumele care ar putea fi alocate într-o astfel de situație.

Traian Băsescu a solicitat Guvernului României să găsească o strategie prin care tranzitul gazelor naturale al Rusiei, explorate din Marea Neagră, să se facă prin TransGaz. Însă, rămâne de văzut care este soluția pe care executivul o va pune în practică în perioada imediat următoare.

Propunerile de buget nu au fost avizate. Care sunt instituțiile vizate

Instituțiile care sunt abilitate pentru apărarea securității naționale, MapN, MAI, SRI, SIE, SPP și STS, nu au un buget avizat deoarece Guvernul nu are date clare cu privire la resursele pe care le va avea la dispoziție în anul 2015.

CSAT a decis că avizarea bugetelor acestor instituții să se facă în momentul în care va exista o imagine clară asupra bugetului de anul viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel