Guvern Viorica Dăncilă. PSD decide luni componenţa Executivului

Lidrii PSD se vor reuni, luni, în CExN pentru a decide componența Guvernului Dăncilă, după care Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară pentru votul de investitură și adoptarea programului de guvernare până cel târziu pe 29 ianuarie.

Potrivit surselor social-democrate, structura noului Guvern nu va suferi modificări, respectiv premier, trei vicepremieri, dintre care unul fără portofoliu 26 de miniștri și doi miniștri delegați. 

DC News a informat că miniștrii care l-au susținut pe fostrul premier nu se vor mai regăsi pe listele viitorului Executiv. Ar fi vorba  despre Marcel Ciolacu, vicepremier fără portofoliu, Felix Stroe, ministrul Transporturilor, Marius Nica, ministru delegat pentru Fonduri Europene, care a demisiont vinri din funcție, Mircea Titus Dobre de la Turism, Gabriel Petrea de la Duialog social și Lucian Romaşcanu de la Cultură, care ar putea fi înlocuit de Ionuț Vulpescu.

Rovana Plumb ar reveni în Guvern, pe postul de vicepremier fără portofoliu, alături de  Grațiela Gavrilescu de la ALDE și Pau Stănescu.

[citeste si]

La ministerul Educaţiei, Liviu Pop ar putea fi înlocuit de un rector cunoscut, chiar dacă s-a vehiculat revenirea  Ecaterinei Andronescu, iar la Ministerul Transporturilor ar putea reveni  Răzvan Cuc.

La Ministerul Sănătăţii încă nu s-a decis dacă Florian Bodog vi fi înlocuit cu Rodica Nassar. De asemenea, o revenire în Guvern va fi și cea a lui Eugen Teodorovici.

Dintre miniștii care vor rămâne cu siguranță sunt  Lia Olguţa Vasilescu (Muncă), Carmen Dan (Interne), Petre Daea (Agricultură), Mihai Fifor (Apărare),  Tudorel Toader (Justiţie), Gheorghe Şimon (Economie), Ilan Laufer (Mediul de afaceri), Lucian Georgescu (Cercetare), Lucian Şova (Comunicaţii), Andreea Păstîrnac (Românii de pretutindeni).

ALDE își va menține cele patru portofolii, Externe, Mediu, Energie și Relația cu Parlamentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel