GUVERN PONTA IV - ADRIAN ANGHEL, după ce a fost respins de Comisii: Mă retrag ca să nu "întinez" Guvernul

Adrian Anghel, candidatul propus de premierul Victor Ponta pentru funcția de ministru delegat pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, a anunţat că se retrage din noua formulă executivă, pentru că nu doreşte să "întineze" Guvernul.

"Au fost 12 voturi pentru, 8 împotrivă şi 4 abţineri. Nu este un aviz negativ. Pentru un aviz pozitiv trebuiau să fie 12 voturi 'pentru' plus unu. Ştiu că pot să merg mai departe cu această chestiune, pentru că este un vot consultativ, nu este un vot definitiv, dar hotărârea mea este atâta timp cât colegii mei senatori şi deputaţi consideră că nu sunt bun pentru această funcţie, nu are rost să întinez acest Guvern. Mă retrag din această competiţie, această formulă", a declarat Adrian Anghel, după ce Comisiile de resort ale Parlamentului nu i-au acordat un aviz favorabil.

Adrian Anghel a precizat că l-a anunţat pe Victor Ponta de decizia sa, precizând că premierul este "dezamăgit".

"L-am anunţat şi pe premierul Ponta. Normal că e dezamăgit. M-a întrebat dacă vreau să particip, pentru că are nevoie de un om ca mine, care înţelege diaspora, dar nu vreau să întinez acest nou Guvern şi prefer să mă retrag şi l-am rugat pe domnul premier să găsească pe altcineva în locul meu . (...) Nu vreau să stau în condiţiile în care colegii mei senatori şi deputaţi votează împotriva mea. Dacă ţara aceasta îşi doreşte alţi oameni, să şi-i găsească", a continuat Adrian Anghel, citat de Agerpres.

Comisiile parlamentare de specialitate i-au acordat luni 12 voturi pentru, 8 împotrivă şi 4 abţineri lui Adrian Anghel, propus pentru ocuparea portofoliului de ministru delegat pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni în noul cabinet Ponta.

Vezi și: Ultima propunere a lui Ponta, aviz pozitiv. Cine e Angel Tîlvăr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel