Guvern Dăncilă. Eugen Teodorovici, ministru de Finanțe. Cine este

Eugen Teodorovici se întoarce în Guvern. În Executivul condus de Viorica Dăncilă va fi ministru de Finanțe. 

Recent, Eugen Teodorovici declara despre această posibilitate: ”Îmi doresc foarte mult, pentru că repet, de fiecare dată când am spus multe lucruri, nu am spus-o pentru că am avut o aversiune față de cineva, am spus-o pentru că m-a durut. Colegii din partid trebuie să înțeleagă că orice lucru pe care-l spun îl spun din dorința de a fi mai bine, pentru că se pare și este păcat să ratăm o șansă pentru țară”. 

Eugen Teodorovici a fost ministru al Fondurilor Europene și ministru de Finanțe în Guvernul Ponta.

Cariera lui Eugen Teodorovici s-a desfășurat doar în domeniul bugetar, în administrația centrală. Cariera sa a început în  Direcția Generală de Management, Marketing, Prognoză și Resurse Umane din Ministerul Transporturilor (MT). Din 1997, a fost expert în Direcția Generală de Integrare Europeană (MT), iar în 1999 se mută pe aceeași poziție, în Departamentul pentru Integrare Europeană, unde va fi director din iunie până în decembrie 1999.

[citeste si]

Din 2000, a fost director al Departamentului pentru Afaceri Europene, din Ministerul Afacerilor Externe. Din luna decembrie a condus Direcția de Coordonare a Programelor ISPA și SAPARD, din Ministerul de Finanțe. În această instituție rămâne până în 2009, unde ocupă pe rând funcția de director general al Autorității de Management pentru Fonduri de Coeziune, director general al Autorității de Management pentru Infrastructură, secretar de stat și director general al Autorității de Management ex ISPA. Din iunie 2009 și până în mai 2012, Eugen Teodorovici ocupă poziția de director al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României.

Experiență în Guvern

A doua jumătate a anului 2012 și-o desfășoară ca și consilier de stat în cadrul Aparatului Propriu de Lucru al primului ministru. Din decembrie 2012 este ministrul al fondurilor europene în Guvernul condus de Victor Ponta și senator PSD de Buzău în Parlamentului României. Din martie 2015 este Ministrul Finanțelor Publice în Guvernul României condus de Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel