Guvern. Cine pleacă, cine rămâne - Surse

Noul Guvern începe să prindă contur, înainte de consultările de miercuri de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. 

Potrivit surselor DC News, miniștrii care au fost apropieați de fostul premier Mihai Tudose nu se vor mai regăsi în noul cabinet. Este vorba despre  Felix Stroe (Transporturi), Mircea Titus Dobre (Turism) Gabriel Petrea (Duialog social) și Lucian Romaşcanu (Cultură). De asemenea, în noul cabinet ar putea apărea nume noi.

La Educație, în locul lui Liviu Pop ar putea reveni Ecaterina Andronescu, iar  la Sănătate, Florian Bodog ar putea fi înlocuit de Rodica Nassar, actualul secretar de stat de la Sănătate.

[citeste si]

Până la această oră este certă menținerea lui  Mihai Fifor, actualul premier interimar,  Lia Olguţa Vasliescu la Ministerul Muncii si a lui Petre Daea la Agricultură. Carmen Dan, fostul  ministrul de Interne de la care a plecat scandalul care a dus la retragerea spijinului politic premierului Mihai Tudose, se pare că va rămâne în noul Guvern, dar nu se cunoaște dacă va fi păstrată în continuare la Interne.

ALDE îşi va păstra portofliile avute în cele două guverne de până acum. Este vorba despre portofoliile de vicepremier, Graţiela Gavrilescu, ministru de Externe, Teodor Meleşcanu ministrul de Justiţie, Tudorel Toader, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie.

De asemenea, va fi luată în calcul și o restructurare a noului guvern, urmând să fie redus și numărul secretarilor de stat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel