Guvern. Bugetul pe 2017 va fi adoptat vineri

Guvernul va adopta vineri proiectul de buget pe anul 2017 şi tot în aceeaşi zi acesta va putea fi depus la Parlament.

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat miercuri că şedinţa de Guvern în care va fi adoptat bugetul pe acest an va avea loc vineri.

"Vineri facem şedinţa, domnule ministru", i s-a adresat premierul Grindeanu ministrului Finanţelor, Viorel Ştefan, la începutul şedinţei Executivului de miercuri.

La rândul său, ministrul Viorel Ştefan a precizat că vineri seara proiectul de buget poate fi depus la Parlament.

"Domnule prim-ministru, v-aş ruga să fiţi de acord să facem vineri, pentru a avea timpul necesar ca toţi colegii noştri să reîncarce sistemul, urmare a modificărilor care se impun a fi operate în structură. Sigur, aşteptăm să vedem poziţia Parlamentului. În opinia mea, vineri seară, proiectul poate fi depus la Parlament, deci calendarul pe cel mai pesimist scenariu ar putea fi decalat cu o zi faţă de calendarul iniţial, care presupunea să fim joi seară în Parlament", a afirmat ministrul Finanţelor Publice.

[citeste si]

Totodată, prim-ministrul Grindeanu a precizat că în şedinţa de Guvern de miercuri va fi discutată o notă privind limitele de cheltuieli revizuite.

"Ceea ce s-a întâmplat (...) în ultimele 24 de ore merită apreciat. Tocmai de aceea, astăzi, putem să venim în şedinţa de Guvern cu nota privind limitele de cheltuieli revizuite. (...) Apreciez faptul că fiecare dintre dumneavoastră, pe bugetele pe care le aveţi la ministere, aţi prevăzut cheltuieli pe programele prinse în programul de guvernare. Ăsta a fost rostul acestor discuţii din ultimele 24 de ore, astfel încât tot ceea ce noi am promis în programul de guvernare pe anul bugetar 2017 să se regăsească şi în bugetele dumneavoastră", le-a mai transmis Sorin Grindeanu miniştrilor din Cabinetul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel