Guvern: Avize de încadrare a locurilor de muncă în condiții deosebite

Guvernul  a aprobat, în ultima ședință din 2014, proiectul de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr.246/ 2007 privind metodologia de reînnoire a avizelor de încadrare a locurilor de muncă în condiții deosebite, informează Agerpres.

Actul normativ are în vedere prelungirea termenului de 31 decembrie 2014 până la care angajatorii trebuiau să normalizeze condițiile de muncă pe acele posturi în care salariații își desfășurau activitatea în condiții deosebite.

Astfel, posibilitatea păstrării locurilor de muncă în condiții deosebite se aplică până la data de 31 decembrie 2015 numai acelor angajatori care dețin, la data de 31 decembrie 2014, avizul de reînnoire și care nu au putut realiza până la această dată măsurile necesare în vederea normalizării condițiilor de muncă.

Perioada cuprinsă între 31 decembrie 2014 și data reînnoirii avizului de încadrare a locurilor de muncă în condiții deosebite constituie stagiu de cotizare în condiții deosebite de muncă, pentru care angajatorii datorează, după caz, diferența dintre cota de contribuție de asigurări sociale pentru condiții deosebite de muncă și cea declarată de aceștia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel