Grupul Garanti România a înregistrat un profit net în creştere cu 25%, la 98 milioane de lei, în primul semestru

Grupul Garanti România a înregistrat un profit net de 98 milioane de lei după primele şase luni ale acestui an, cu aproximativ 25% mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2018, acesta fiind cel mai bun semestru al grupului în România, potrivit unui comunicat Garanti.

În perioada ianuarie - iunie, grupul Garanti România a afişat o creştere de 4,5% a volumului total al activelor care, în prezent, depăşeşte 12,1 miliarde lei. Totodată, în primele şase luni ale anului, grupul a înregistrat venituri nete consolidate de 263,2 milioane lei. La nivel individual, Garanti Bank a înregistrat, în primul semestru, un profit net de 77,6 milioane lei, reprezentând un avans de peste 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Volumul total de credite a urcat la 7,19 miliarde lei, iar cel al depozitelor a crescut cu 5%, ajungând la 8,19 miliarde lei, la finalul lunii iunie. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, depozitele persoanelor fizice au crescut cu 61%, în timp ce ale IMM-urilor au avansat cu aproape 38%.

'Strategia noastră eficientă şi riguroasă a determinat performanţe foarte bune în prima jumătate a anului. Suntem în linie cu obiectivele propuse pentru 2019 şi avem toate premisele să înregistrăm rezultate excelente până la finalul anului. Avem un angajament pe termen lung pe piaţa din România şi vom continua să aducem plusvaloare în vieţile clienţilor noştri, în evoluţia industriei financiare şi a economiei locale per ansamblu', a declarat Ufuk Tandođan, CEO al Grupului Garanti România. Cele două instituţii financiare nebancare ale grupului, cu activităţi în leasing şi credite de consum, au înregistrat, la rândul lor, un profit net cumulat de 20,3 milioane lei, în primul semestru al anului 2019.

Grupul Garanti România este deţinut de Garanti BBVA, a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. În primul semestru din 2019, Garanti BBVA a înregistrat un venit net consolidat de 3,67 miliarde lire turceşti (560,42 milioane euro) şi active de 422,28 miliarde lire turceşti (64,48 miliarde euro). Garanti BBVA deserveşte peste 17 milioane de clienţi în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi retail, cărora le oferă servicii financiare integrate. Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acţionarul majoritar al Garanti BBVA. Grupul Garanti România reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) şi Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel