Grindeanu: Încasările la buget din industria tutunului și a lemnului, în scădere

Incasările la bugetul de stat din taxe și impozite aferente industriei tutunului și a prelucrării lemnului au scăzut drastic. Declarația a fost făcută de premierul Sorin Grindeanu, în cadrul întâlnirii cu ministrul Finanțelor și șeful ANAF.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri, că veniturile bugetare sub prognoză, înregistrate în prima lună a anului, nu afectează programul de guvernare.

"O să vă dau un exemplu vizavi de fiscalitatea în două domenii, anul trecut și care s-au răsfrânt și la începutul acestui an. Lucrurile au scăzut drastic ca încasări, ca plăți de impozite până la urmă, în două domenii sensibile, mai ales spre sfârșitul anului: tutun și zona de prelucrare a lemnului", a subliniat prim-ministrul.

Oficialul a precizat că în discuția pe care a avut-o cu ministrul Finanțelor și cu președintele ANAF s-a interesat de reforma Agenției Naționale de Administrare Fiscală, astfel încât gradul de colectare să fie cel pe care Guvernul și l-a propus pentru 2017, potrivit Agerpres.

"În niciun caz să ne abatem de la ce ne-am propus și nici nu afectează. Au rămas în continuare sectoare care pot fi accesate mai bine și vor fi accesate. Măsurile pe care noi le-am luat vor avea efecte secundare. (...) Pe mine mă interesează, chiar dacă februarie a fost pe plus față de ce înseamnă 2016, ne interesează chestiunea de structură și anume reforma ANAF, prioritățile pe care le are ANAF și cadrul legal pe care îl va promova Ministerul Finanțelor Publice în acest domeniu, astfel încât tot ceea ce am promis (...) să poată să aibă susținere și are susținere financiară", a afirmat Grindeanu, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă este afectat de veniturile bugetare sub prognoză din luna ianuarie.

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel