Grindeanu, ANAF, ministrul finanțelor. Concluzii după întâlnire

Premierul Sorin Grindeanu a analizat, marţi, propunerile Ministerului Finanţelor şi ANAF privind creşterea gradului de colectare a taxelor şi impozitelor şi îmbunătăţirea relaţiei dintre administraţia fiscală şi contribuabili, fiind avute în vedere o serie de măsuri urgente în acest sens, cu implementare până la data de 15 aprilie 2017, a informat Guvernul. 

Prim-ministrul a avut, marţi dimineaţă, o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice şi ANAF. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, măsurile avute în vedere vizează, printre altele, consilierea contribuabililor pentru plata la timp a taxelor şi completarea corectă a declaraţiilor fiscale, îndrumarea acestora pentru accesarea plăţii eşalonate a obligaţiilor fiscale, în cazul în care nu-şi pot plăti la timp taxele şi impozitele, extinderea serviciului "Spaţiul Privat Virtual" la persoanele juridice şi la alte entităţi fără personalitate juridică. 

Alte măsuri prevăd flexibilizarea modalităţii de poprire pe conturi în cazul contribuabililor care sunt executaţi silit, astfel încât suma blocată să nu depăşească datoria către ANAF, iniţierea de acţiuni de control în domeniul comerţului on-line, precum şi intensificarea controlului în scopul identificării contribuabililor care înregistrează în evidenţele contabile facturi false. 

"De asemenea, în perspectivă, este avută în vedere îmbunătăţirea relaţiei dintre Fisc şi contribuabili, prin aplicarea reglementărilor ce vor fi incluse în noua lege a prevenţiei, proiect aflat acum într-o etapă avansată de elaborare în cadrul unui grup de lucru interministerial. Scopul Legii prevenţiei va fi prevenirea aplicării automate a sancţiunilor pentru faptele care constituie contravenţii, prin întocmirea unui plan de conformare, astfel încât să fie acordat contribuabilului un termen în care va avea posibilitatea să corecteze neregulile constatate şi să se conformeze dispoziţiilor legale", relevă comunicatul Executivului, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel