EXCLUSIV  Greșeala pe care o faci cu SPF. Dr. Ionela Manole, recomandare pentru a-ți proteja real pielea / video

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Dr. Ionela Manole, medic primar dermatovenerologie, a fost invitată la emisiunea Pastila de Frumusețe, de pe DC News, DC Medical și Spectacola, unde a vorbit despre cele mai mari provocări cu care ne putem confrunta în sezonul cald. 

Medicul a vorbit despre cele mai mari provocări cu care ne putem confrunta în sezonul cald, din punct de vedere al sănătății pielii și nu doar al frumuseții acesteia. Pe lângă arsurile solare, care e reprezintă cea mai mare problemă, medicul a vorbit despre foliculită, urticarie și pielea uscată. 

„Tot în categoria erupțiilor cutanate intră și foliculita, la femei, dar și la bărbați. Toate zonele care prezintă fire de păr vor asocia risc de apariție a foliculitei, la bărbați în mod special la nivelul bărbii, dar și pe restul zonelor corpului. Într-adevăr, putem întâlni episoade mai numeroase și mai accentuate de foliculită pe perioada sezonului cald.

Tot legat de soare și de vară, sunt pacienți care se confruntă cu urticaria solară, este o erupție care apare pe toate zonele fotoexpuse, apar niște leziuni roșii care mănâncă destul de intens, poate apărea la oricine, la orice vârstă și e nevoie de intervenția unui cadru medical care să identifice problema și să o gestioneze în mod corespunzător.

Mergem la soare, mergem la piscină, ne expunem la apă cu clor. Asta înseamnă că e foarte indicat ca de fiecare dată să existe un duș după, în așa fel încât să evităm o piele uscată uscată, deshidratată și chinuită de soare și de apa care poate avea clor în componența ei.”, a spus Dr. Ionela Manole. 

Potrivit medicului, cea mai bună metodă de a ne proteja pielea și de a o face mai puternică în față provocărilor este folosirea cremelor cu factor de protecție. Greșeala pe care mulți o fac este că-și aplică SPF doar când este soare. Ar trebui mereu. Și când este nor.

Medicul dermatolog are drept sfat, numărul unu, folosirea cremelor cu factor de protecție și aici adaug că noi recomandăm lucrul acesta, nu doar pe perioada sezonului cald. Chiar și o zi înnorată poate să presupună expunerea la ultraviolete.

Crema, de principiu, nu trebuie să ne lipsească pe toată perioada anului. Partea bună este că sunt mulți pacienți care au înțeles lucrul ăsta, îl pun în aplicare și sunt surprinsă că tot mai mulți pacienți folosesc creme cu factor de protecție.”, a spus Dr. Ionela Manole. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel