Grecia renunţă la purtarea măştilor în spaţiile deschise

Francezii ar trebui să înceapă să poarte din nou măşti sanitare în spaţiile aglomerate, solicită ministrul Sănătăţii  / Foto Pexels
Francezii ar trebui să înceapă să poarte din nou măşti sanitare în spaţiile aglomerate, solicită ministrul Sănătăţii / Foto Pexels

Grecia va elimina de sâmbătă uzul obligatoriu al măştilor sanitare în spaţiile deschise .

Grecia va elimina de sâmbătă uzul obligatoriu al măştilor sanitare în spaţiile deschise şi va permite ocuparea deplină a locurilor în mijloacele de transport public, relatează miercuri EFE, citat de Agerpres.

Utilizarea obligatorie a măştilor în exterior a fost impusă în decembrie ca urmare a răspândirii necontrolate a variantei Omicron în ţară. Totuşi, protecţia facială rămâne obligatorie în exterior atunci când există aglomeraţii, precum şi în spaţiile închise, cu excepţia restaurantelor.

Numărul contagierilor în Grecia a rămas la acelaşi nivel de peste două săptămâni, cu aproximativ 17.000 de cazuri pe zi, iar cel al spitalizărilor a scăzut considerabil.

Potrivit Organismului naţional de sănătate publică (EODY), aproximativ 408 de persoane sunt în continuare intubate în spitalele din Grecia, cu aproape o sută mai puţin decât în urmă cu două săptămâni.

De asemenea, în ultimele zile decesele asociate COVID-19 au scăzut la 60 pe zi, în condiţiile în care la începutul lunii februarie media zilnică era de 100, la o populaţie de 10,7 milioane de locuitori.

VEZI ȘI: Franţa renunţă la mască în unele spaţii în care accesul se face pe bază de paşaport vaccinal

Masca sanitară nu va mai fi obligatorie începând de luni în Franţa în unele spaţii în care accesul se face pe bază de paşaport vaccinal, aşa cum sunt muzeele, cinematografele şi restaurantele, o nouă etapă de relaxare a restricţiilor sanitare în contextul în care pandemia pierde puternic teren, transmite sâmbătă AFP, citat de Agerpres.

Masca va rămâne însă obligatorie în mijloacele de transport, cum ar fi trenul sau avionul, unde este solicitat de asemenea şi paşaportul vaccinal. Regulile se schimbă şi pentru persoanele vaccinate care au fost în contact cu persoane infectate.

Începând de luni este necesar un singur test (autotest, PCR sau antigen) la două zile după ce persoana respectivă este declarată caz contact, în loc de trei. Dacă autotestul este pozitiv, rămâne necesar un test antigen sau unul PCR pentru confirmarea rezultatului. Durata de izolare rămâne neschimbată în caz de test pozitiv.

O parte dintre restricţii sunt reduse şi în şcoli

De luni, elevii vor putea să-şi scoată măştile în timpul pauzelor şi vor putea interacţiona mai mult cu colegii de clasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel