Grecia nu va mai cere test negativ pentru călătorii vaccinaţi

Fotografie creată de Polina Tankilevitch, de la Pexels
Fotografie creată de Polina Tankilevitch, de la Pexels

Grecia nu va mai cere de luni test negativ persoanele vaccinate împotriva COVID-19.

De săptămâna viitoare, certificatul de vaccinare UE va fi din nou suficient, a anunţat ministrul grec al sănătăţii, Thanos Plevris, vineri la televiziune. Cu toate acestea, cei nevaccinaţi vor fi în continuare obligaţi să prezinte un test negativ PCR efectuat în ultimele 72 de ore sau un test rapid antigen negativ efectuat în ultimele 24 de ore, la intrarea în ţară, informează DPA, citat de Agerpres.

Grecia a introdus în decembrie anul trecut cerinţa de testare suplimentară pentru călătorii vaccinaţi pentru a reduce răspândirea coronavirusului în ţară, o măsură unilaterală a Atenei care a fost criticată de alte state membre ale UE la acea vreme.

VEZI ȘI: Suedia a anunțat data în care va ridica toate restricţiile anti-COVID-19

Guvernul suedez a anunţat joi că din 9 februarie va elimina toate restricţiile în vigoare în prezent din cauza pandemiei de coronavirus, ca urmare a procentului ridicat al populaţiei vaccinate şi unui pericol mai mic reprezentat de varianta Omicron.

Suedia se alătură astfel altor ţări nordice, precum Danemarca, care a eliminat restricţiile în urmă cu două zile, sau Finlanda care va renunţa la restricţii de-a lungul acestei luni, în timp ce Norvegia a ridicat deja toate restricţiile, conform EFE și Agerpres.

'A venit vremea să deschidem Suedia din nou. Contagierile vor rămâne ridicate o perioadă de timp, însă cele mai grave consecinţe au fost lăsate în urmă', a declarat la o conferinţă de presă şefa guvernului suedez, Magdalena Andersson.

Când a prelungit restricţiile la sfârşitul lui ianuarie, Andersson deja anunţase 9 februarie ca posibilă dată pentru eliminarea definitivă a acestora.

La fel ca în Danemarca, COVID-19 nu va mai fi considerată o boală 'critică' pentru societatea suedeză. Anunţul implică faptul că restaurantele vor putea rămâne deschise şi după ora 23:00 şi că se va renunţa la limitarea numărului de persoane la evenimentele publice, precum şi la recomandarea de a lucra de acasă şi de a reduce contactele în spaţiile interioare.

Magdalena Andersson a precizat totuşi că riscul pentru cei nevaccinaţi se menţine 'ridicat', mai ales dacă este asociat unei vârste înaintate, astfel încât a anunţat că vor fi menţinute recomandările pentru această grupă de vârstă. În total, 83,6 % dintre suedezii de peste 12 ani au fost vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă, iar 49,8 % dintre adulţi au primit şi doza suplimentară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel