Greșeli manual istorie. Anunțul directorului editurii

Manuale școlare
Manuale școlare

Directorul Editurii Didactice şi Pedagogice, Maria Nistor, a declarat că nu se poate vorbi despre greşeli în manualul de istorie, aşa cum au fost semnalate în cel de geografie. 

"Au pornit nişte pseudo-acuzaţii din partea unor autori care aveau manuscrisul declarat admis, însă au primit aviz ştiinţific nefavorabil din partea mediului universitar şi ulterior, când s-a întrunit o comisie pentru a vedea dacă acele avize ştiinţifice nefavorabile la trei dintre cele patru manuale de istorie sunt cumva date în mod eronat, s-a certificat faptul că şi acele avize nefavorabile erau până la urmă reale, adică şi a doua comisie de evaluatori a dat tot aviz nefavorabil. (...) Nu putem spune că manualul de geografie - care va fi tipărit integral şi pentru care tot cei implicaţi ne cerem scuze public şi m-aş bucura ca acelaşi lucru să facă şi autorii şi evaluatorii, pentru că discutăm despre o culpă comună - seamănă cu manualul de istorie din punctul de vedere al greşelilor. În afară de Buonarroti scris greşit şi de o imagine care s-a decalat cu două pagini atunci când tehnoredactorii au pus cuprinsul şi Imnul României, nu putem discuta despre greşeli la istorie", a explicat ea într-o conferinţă de presă.

Maria Nistor a ţinut să sublinieze că niciun manual dintre cele scoase la Editura Didactică şi Pedagogică în acest an nu a fost editat ilegal.

"Au existat în presă foarte multe acuzaţii din acest punct de vedere. (...) Există societatea EDP, entitate în subordinea MEN din data de 13 august. În perioada 13 iulie - 13 august nu s-au încheiat contracte cu autorii, nu s-au încheiat contracte pentru retipăriri. Deci, orice acuzaţie că ar fi lucrat ilegal este falsă şi am demontat-o anterior", a spus directorul.

Vezi și: Fiscutean, autor al manualului de Geografie cu erori: O lipsă de comunicare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel