Fiscutean, autor al manualului de Geografie cu erori: O lipsă de comunicare

Eroare din manualul de geografie
Eroare din manualul de geografie

Mihaela Fiscutean, unul dintre autorii manualului de Geografie de clasa a VI-a, în care au fost descoperite erori, a declarat sâmbătă pentru Agerpres că niciunul dintre cei care au lucrat la această carte nu a văzut forma finală a acesteia.

Fiscutean susține că dacă ar fi să găsească un vinovat ar fi lipsa comunicării cu cei de la editură. 'Ca opinie personală, considerăm că lucrurile s-au derulat prea în grabă, probabil din dorinţa de a furniza cât mai repede aceste manuale. Ne-am conformat termenului de depunere a manuscrisului pentru că am înţeles că această grabă va devansa apariţia manualului pe băncile elevilor. După semnarea contractului cu Editura Didactică şi Pedagogică, am primit din partea acesteia aprecieri pozitive asupra manuscrisului manualului de Geografie. Într-un termen foarte scurt, de câteva zile, ni s-a cerut să retrimitem materialele grafice (hărţi, imagini etc.) în format editabil, pentru a putea interveni mai uşor pe ele cei din editură", a spus Mihaela Fiscutean.

Cine sunt autorii manualului

Reacţia acesteia vine după ce în spaţiul public a apărut informaţia conform căreia manualul unic de Geografie de clasa a VI-a, tipărit la Editura Didactică, ar cuprinde o serie de greşeli. Dorin Fiscutean şi Mihaela Fiscutean, doi dintre autorii manualului de Geografie, sunt profesori la Colegiul Naţional din Iaşi. Ei au mai elaborat manuale opţionale. Soţii Fiscutean pregătesc de zece ani lotul naţional de Geografie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel