EXCLUSIV  Gluma lui Iohannis vs. angajamentele lui Dragnea

Facebook-ul a explodat. De la ”Ăsta este președintele meu”, ”Bravo, Iohannis”, ”I-a pus la punct”, formule am putea spune academice pentru rețeaua de socializare, până la ”I-a dat lui Dragnea în bot”-ul campaniei tip Puie Monta.

Internetul de dreapta jubilează la gluma rostită de președinte după jurământ. Mai mult ca sigur, electoratul dur anti-psd a fost reactivat de pozițiile pe care le-a avut președintele, perceput drept singurul opozant al noii Puteri constituite după 11 decembrie.

Strategia adoptată de Iohannis, umor în locul acrelii pe care o respiră atât Raluca Turcan, cât și Dl. Nu la orice, zis și Nicușor Dan, are mai multe șanse la publicul neangajat politic. Acesta reprezintă adevărata miză a confruntării, fiindcă nucleele dure nu le miști dintr-o parte în alta, orice ai face. Practic, președintele încearcă să țină balanța între satisfacerea publicului de dreapta, cu mesaje anti-PSD, și riscul de a irita publicul neangajat politic, care în acest moment este majoritar de partea lui Dragnea.

De cealaltă parte, Dragnea a rămas consecvent strategiei câștigătoare în două campanii electorale. Astfel, a evitat confruntarea și atacurile la persoană, concentrându-se pe angajamente ideologice și tehnice (transferul creșterii economice spre marea masă a electoratului, ehilibrul între puterea statului și a  cetățeanului, ajutor pentru capitalul românesc, generare de locuri de muncă etc.). Practic, fiecare categorie socio-economică ar avea ceva de câștigat, dacă programul PSD se realizează. Liberalii, care au câștigat președinția cu un candidat altfel, desprins din logica  politică a confruntării, n-au înțeles nimic din victorie. Dimpotrivă, au persistat în atacurile la persoană (Jos Ponta, Jos Firea, Jos Dragnea), alternate cu atacuri generice la penalii din PSD. Dacă a greși e omenește, repetarea obsesivă a greșelii nu poate fi scuzată, în primul rând de către cei din partid, fiindcă se numește prostie.

Cum personajele secundare nu contează, important rămâne meciul Iohannis-Dragnea. Mai nou, se joacă la milimetru, importante sunt nuanțele. Cuvântul cel mai des folosit de Dragnea, în discursul din Parlament, a fost ”românii”. Președintele s-a referit numai la ”România”. Dragnea a invocat nevoia românilor de a trăi mai bine, Iohannis mândria de a trăi în țara campion la creșterea economică...

Pentru majoritatea electoratului care merge la vot, adulți care au prins comunismul, creșterea economică fără bani în buzunar este la fel ca producția de oțel pe cap de locuitor fără pui congelați în alimentara. În zona publicului care își face selfiu în restaurante, problema nu se resimte la fel de acut, dar ce să vezi, like-urile nu contează la BEC.

Marele risc pentru PSD este un derapaj economic, local sau global, care ar transforma în realitate avertismentul președintelui. Marea teamă pentru anti-pesediști Dreptei este, însă,  că programul lui Dragnea va începe să funcționeze. Este drept că și Adrian Năstase a pierdut, după patru ani de creștere economică, dublarea salariilor și pensiilor, intrarea în NATO și îndeplinirea criteriilor UE.

Însă, un candidat ca Traian Băsescu nu ar putea fi decât Ponta, pe de o parte. Pe de alta, cine s-a fript cu ciorbă,  măcar o postare cu iaurt găsește pe Facebook.

P.S. La votul online DCNews au răspuns peste 10.000 de cititori, iar procentul celor mulțumiți de glumă este de 27%. Peste 72% o consideră o glumă proastă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel