Gianluigi Buffon, propunerea lui Infantino pentru staff-ul FIFA

Dan Carp / 15 feb 2018 / 19:18

Gianni Infantino, preşedintele Federaţiei internaţionale de fotbal, şi-ar dori ca Gianluigi Buffon, portarul lui Juventus Torino, să i se alăture la FIFA după ce se va retrage din activitatea sportivă.

Născut în Elveţia din părinţi italieni, Infantino are o afecţiune specială pentru fotbalul transalpin. Într-un interviu acordat cotidianului Gazzetta dello Sport, Infantino a analizat absenţa Squadrei Azzurra de la Mondialul din Rusia. 

„Au existat semnale de alarmă de mai multă vreme, a declarat şeful FIFA. Italia a fost numărul unu mondial în organizare, cluburi, structuri de formare, produse alimentare, strategii. Lumea a uitat că fără muncă talentul nu este suficient".

 

Infantino îl va contacta personal pe BuffonReferitor la situaţia Federaţiei italiene, Infantino a spus că „una sau două persoane nu pot schimba o situaţie în care este nevoie de un preşedinte puternic, susţinut de toate părţile şi cu o strategie pe termen lung: cluburile, campionatele, jucătorii, toţi trebuie să meargă în aceeaşi direcţie''.

Infantino a fost foarte afectat de eliminarea Italiei, în baraj, de Suedia (0-1, 0-0), şi de absenţa ei la Mondialul din Rusia, unde spera să-i înmâneze Cupa lui Gianluigi Buffon, emblematicul portar al echipei naţionale şi a lui Juventus Torino. 

De altfel, Infantino speră ca Buffon să i se alăture la FIFA când se va retrage din activitatea sportivă.

„Voi merge personal să-l caut şi să-i propun asta'', a precizat Infantino. 

 

[citeste si]