Gianni Infantino, transferuri internaţionale, FIFA, reformă din temelii

Gianni Infantino şi FIFA plănuieşte o reformă în sistemul internaţional de transferuri.

Gianni Infantino, preşedintele FIFA, plănuieşte o reformă în sistemul internaţional de transferuri, care să ofere mai multă transparenţă şi să păstreze echilibrul competitiv în fotbal, idei care vor fi dezbătute cu prilejul Consiliului FIFA programat pe 28 februarie la Zurich, relatează ziarul AS.

În ultimul an, cluburile au investit 5,1 miliarde euro în transferuri, dintre care 400 milioane euro au mers către impresari, motiv pentru care FIFA vrea să reglementeze mai strict şi să diminueze comisioanele încasate de agenţi pentru a se evita corupţia, mita sau spălarea de bani.

Pentru a nu pierde controlul asupra pieţei de transferuri, Infantino propune existenţa unui singur mercato pe an, în vară, în loc de două în prezent. De asemenea se intenţionează reducerea numărului de jucători împrumutaţi, pentru a nu se mai ajunge la cazuri precum Udinese, cu 103 jucători cedaţi la alte cluburi.

[citeste si]

FIFA vrea să introducă şi un plafon salarial, pentru a evita dezechilibre majore între jucători, care va fi stabilit în funcţie de veniturile fiecărui club.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23