ZONA în care Rusia ar putea ataca. Generalul Virgil Ristea: ”Aproape că pot folosi HĂRȚI din Al Doilea Război Mondial”. În câte ZILE pică Kievul

Experții militari Virgil Ristea și Dan Grecu au comentat contextul extrem de volatil pe care Federația Rusă l-a creat în jurul frontierelor Ucrainei.

Generalul Ristea este de părere că sunt mari șanse ca Moscova să opteze pentru o acțiune pornită din Donbas, remarcând faptul că zona este una foarte cunoscută strategilor ruși. ”Aproape că pot folosi anumite hărți din Al Doilea Război Mondial”, spune expertul.

Sunt convins că atacul va fi în zona Donbass, pentru că au sprijin acolo. Eu cred că se va repeta scenariul din Georgia, din 2008. Din punctul de vedere al desfășurării unui război, condițiile sunt ideale pentru ruși, pentru că au graniță comună, au o zonă în care tancurile se pot desfășura, de fapt sunt zonele clasice, pe care au mers și în Al Doilea Război Mondial și prin care au ajuns în Polonia și România. Aproape că pot folosi anumite hărți din Al Doilea Război Mondial, ca strategie și tactică”, subliniază generalul-maior Virgil Ristea.

Rusia, în avantaj net

Acesta remarcă faptul că decalajul uriaș dintre armata rusă și cea ucraineană, în special pe componenta forțelor de aviație. Supremația aeriană a Rusiei este incontestabilă, ceea ce înseamnă că forțele armate ale vecinilor noștri ar fi incapabile să poată genera o ripostă eficientă. 

”Raportul de forțe este copleșitor de partea Rusiei, nici nu avem ce compara. Ultimele războaie moderne presupun ca forța care atacă să aibă supremația aeriană, ceea ce înseamnă că, în spațiul aerian al inamicului, poți face ce vrei, iar ei nu pot face nimic. Așa a fost în Afganstan și Irak, așa va fi și în Ucraina, pentru că zona cea mai slabă a armatei ucrainene sunt forțele aeriene”, constată expertul, într-o intervenție la postul B1 TV.

Generalul a mai adăugat că un atac din zona Donbas ar implica costuri minime pentru armata Federației Ruse.

În privința razei de acțiune a avioanelor, ”de pe aerodromurile pe care le au în jurul Ucrainei și în Belarus, toate avioanele pot duce acțiuni de luptă și se întorc la bază fără să fie nevoie nici măcar de alimentare în aer”, mai declară generalul.

Citește și: Dan Negru, după întâlnirea Putin - Macron. Două mesaje VIZUALE de la Kremlin. ”Din unghiul ăsta, fotografia nu a apărut in România”

 

În cât timp ar pica Kievul

În opinia generalului, o eventuală invazie militară foarte rapidă este fezabilă, trupele ruse fiind capabile să ajungă la Kiev în aproximativ 4 zile, dar șansele să meargă așa departe sunt destul de mici: ”În condițiile în care Federația Rusă are categorii de forțe aeropurtate foarte puternice și au supremație aeriană. Ucraineni nu au aviație care să sprijine trupele de uscat și, în aceste condiții, se va întrerupe alimentarea cu muniție, hrană a militarilor din linia întâi”.

Potrivit generalului Dan Grecu, forțele Rusiei ”se vor opri acolo unde zona le convine, acolo unde populația este majoritar rusofonă și mă aștept imediat să vină un referendum în care să se spună ” .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel