Dan Negru, după întâlnirea Putin - Macron. Două mesaje VIZUALE de la Kremlin. ”Din unghiul ăsta, fotografia nu a apărut in România”

Dan Negru a postat o fotografie mai puțin circulată în România, explicând simbolistica din spatele acesteia.

UPDATE, 10 februarie

Într-o postare a analistului Armand Goșu, expert în spaţiul ex-sovietic, se arată că, de fapt, statuia din spatele lui Vladimir Putin îl reprezintă pe țarul Alexandru al II lea (1855-1881), nepotul țarului Alexandru I.

6. -imagine fara descriere- (gosu-putin-statuie-alexandru-ii_87556100.jpg)

Articolul inițial:

Dan Negru a făcut un comentariu privind un aspect mai puțin observat la întâlnirea recentă dintre Vladimir Putin și Emmanuel Macron, care a avut loc la Moscova.

Cunoscutul prezentator remarcă faptul că președintele rus se preocupă de fiecare detaliu.

În acest caz, Vladimir Putin a ținut să-i readucă aminte omologului său francez de înfrângerea catastrofală a trupelor lui Napoleon în fața armatei ruse, condusă de țarul Alexandru I.

Campania din Rusia din 1812, cunoscută în rândul rușilor ca Războiul Patriotic, reprezintă și acum o mare pată pe obrazul francezilor, iar pentru România, figura țarului Alexandru I este sinonimă cu pierderea Basarabiei, în 1812, în urma încheierii între Imperiul otomani și cel țarist, a Tratatului de la București.

Iată comentariul lui Dan Negru:

Filmez in Chișinău zilele astea. Aici întâlnirea Putin și Macron s-a văzut altfel! Fotografia shareuită masiv in Moldova a fost cea de jos.

Ce nu s-a văzut la București și s-a văzut pe aici. Din unghiul ăsta, fotografia nu a apărut in România.

In spatele lui Putin e statuia uriașă a țarului Alexandru I care l-a snopit pe Napoleon in campania din Rusia. Spre statuia asta s-a uitat Macron la întâlnire Moldovenii au shareuit masiv fotografia din alt motiv: țarul Alexandru, ăla din statuie, e cel care a anexat Rusiei teritoriul dintre Prut și Nistru numit...Moldova.

O fotografie cât o explicație”, remarcă Dan Negru.

Nu este singurul mesaj de la Putin

Invitat la DC News, la emisiunea Geostrategica, analistul de politică externă H.D. Hartmann a vorbit despre recenta întâlnire dintre Vladimir Putin și Emmanuel Macron.

S-a vorbit foarte puțin de locul ales de liderul de la Kremlin pentru discuțiile cu președintele francez, sala în care a fost primit cel din urmă având o imensă încărcătură istorică. Astfel, în cadrul emisiunii Geostrategica, de la DC News, H.D. Hartmann, analist de politică externă, a prezentat elementele care i-au adus lui Putin un plus în discuția cu Macron:

„Cei șase metri, distanța la care au stat Vladimir Putin și Emmanuel Macron, sunt Covid oblige, cum se spune (situația medicală impune). În spatele lui Putin era statuia țarului Alexandru, cel care l-a bătut măr pe Napoleon în celebra campanie a sa din Rusia. Plus de acest lucru, sala aleasă a fost cea în care s-au semnat documentele de pace, armistițiul dintre Rusia Țaristă și Imperiul Napolenian din acea perioadă. Așezările nu au fost întâmplătoare.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel