Gafă diplomatică la MAE. Victor Ponta către Bogdan Aurescu: Să vă vedeți de treabă în continuare

Premierul Victor Ponta a transmis, în debutul ședinței de guvern de miercuri, un mesaj public nu doar ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, ci și celorlalți miniștri din Guvern, în contextul gafei diplomatice din timpul vizitei la București a ministrului german de Externe, Frank - Walter Steinmeier.

"Domnule ministru Aurescu, degeaba ați făcut atâtea lucruri bune pentru România în toți acești ani. Înțeleg că ați greșit o hartă, eu vreau să vă urez mult succes în continuare, să faceți lucruri bune pentru România. Cine a greșit plătește. Înțeleg că se întâmplă și la case mai mari. Înțeleg că domnul Rosen Plevneliev (președintele Bulgariei — n.r.) este președintele României pe pagina oficială (de Facebook — n.r.) a MAE german. Vreau doar să vă rog să vă vedeți de treabă în continuare, de ministru de Externe, MAE să își facă treaba și dacă cineva, sigur, greșește, înțeleg că plătește. Vroiam să dau acest mesaj public și să vă spun tuturor să aveți grijă la funcționari, dar să vă faceți treaba cât mai bine în continuare", a declarat, miercuri, premierul Ponta, potrivit Agerpres.

Gafă pe Facebook, la nivel înalt: Rosen Plevneliev, denumit președintele României

Reamintim că ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, i-a înmânat omologului său din Berlin, în timpul unei conferințe comune de presă susținută luni la București, o broșură cu harta Franței în culorile drapelului german.

În urma analizării modului în care s-a ajuns la acest "regretabil incident", ministrul Afacerilor Externe a decis, miercuri, eliberarea din funcţie a purtătorului de cuvânt al MAE, Brândușa Predescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel