Furtuna Eunice face prăpăd în Marea Britanie. Cel mai puternic vânt înregistrat vreodată în Anglia / video

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Anglia și Țara Galilor au fost lovite, vineri, de furtuna Eunice, care a provocat pagube majore.

Peste 40.000 de oameni din sud-vestul Angliei și Țării Galilor au fost afectați, vineri, de întreruperi de curent din cauza furtunii Eunice, a declarat Western Power Distribution.

Principalele probleme cu care se confruntă echipele aflate pe teren sunt căderea copacilor și resturile desprinse care sunt acum purtate de vânt și afectează liniile aeriene. 

Arena O2 din Londra a fost puternic avariată

O parte a acoperișului O2 Arena din Londra, unul dintre cele mai importante locuri de divertisment din Marea Britanie, a fost dezmembrată. Videoclipul arată pagubele semnificative cauzate de furtuna Eunice

Filmarea a fost făcută de Ben Hubbard dintr-un hotel de lângă locația cu o capacitate de 20.000 de persoane, care a fost cunoscută inițial sub numele de Millennium Dome când a fost deschisă, în 2000.

„În ultimele 45 de minute, a început cu ruperea unui panou, după care au fost rupte tot mai multe. Nu sunt sigur dacă se poate face ceva. Acesta este un prejudiciu grav.”, a spus Hubbard.

De asemenea, acoperișul unei stații de bărci de salvare a fost luat de vânt, potrivit autorităților. Poliția din Devon și Cornwall a spus că ofițerii au fost la fața locului și i-au îndemnat pe oameni să stea departe.

Vântul de 196 km/h, de la Needles, pe Insula Wight, pare a fi cel mai puternic vânt înregistrat vreodată în Anglia, a anunțat Met Office, conform The Guardian.

Marea Britanie: Cum sunt alese numele furtunilor de către Met Office

În timp ce furtuna Dudley și furtuna Eunice continuă să lovească Marea Britanie cu vânturi puternice și ploi torențiale, mulți se întreabă de unde provin numele furtunilor. Iată cum funcționează procesul de denumire a furtunilor de către Met Office.

Experții în meteorologie au afirmat că viteza vântului ar putea atinge 160 km/h și au avertizat oamenii să rămână în casă, pe cât posibil, furtunile provocând întreruperi de energie electrică, perturbări ale călătoriilor și pagube în orașele din întreaga țară.

În plus, se preconizează că furtuna Eunice va fi "cea mai gravă furtună din ultimii 30 de ani", iar în zilele următoare se anunță ninsori, care se vor adăuga vântului și ploilor.

Numele furtunilor pentru majoritatea din 2022 au fost deja decise de Met Office.

De la furtuna Corrie la furtuna Eunice, Marea Britanie a avut parte de vreme extremă în acest an, cu avertismente din belșug din partea Met Office.

Procesul de denumire a furtunilor are o abordare colaborativă, Met Office declarând: "La începutul acestui an, Met Office a cerut oamenilor să trimită ideile lor pentru viitoarele nume de furtuni, primind mii de sugestii." (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel