Marea Britanie: Cum sunt alese numele furtunilor de către Met Office

Marea Britanie: Cum sunt alese numele furtunilor de către Met Office  / Sursa foto: Pexels (Dziana Hasanbekava)
Marea Britanie: Cum sunt alese numele furtunilor de către Met Office / Sursa foto: Pexels (Dziana Hasanbekava)

În timp ce furtuna Dudley și furtuna Eunice continuă să lovească Marea Britanie cu vânturi puternice și ploi torențiale, mulți se întreabă de unde provin numele furtunilor. Iată cum funcționează procesul de denumire a furtunilor de către Met Office.

Experții în meteorologie au afirmat că viteza vântului ar putea atinge 160 km/h și au avertizat oamenii să rămână în casă, pe cât posibil, furtunile provocând întreruperi de energie electrică, perturbări ale călătoriilor și pagube în orașele din întreaga țară.

În plus, se preconizează că furtuna Eunice va fi "cea mai gravă furtună din ultimii 30 de ani", iar în zilele următoare se anunță ninsori, care se vor adăuga vântului și ploilor.

Numele furtunilor pentru majoritatea din 2022 au fost deja decise de Met Office.

Cum sunt denumite furtunile din Marea Britanie de către Met Office?

De la furtuna Corrie la furtuna Eunice, Marea Britanie a avut parte de vreme extremă în acest an, cu avertismente din belșug din partea Met Office.

Procesul de denumire a furtunilor are o abordare colaborativă, Met Office declarând: "La începutul acestui an, Met Office a cerut oamenilor să trimită ideile lor pentru viitoarele nume de furtuni, primind mii de sugestii."

VEZI ȘI: IQOS. Fabrica din Otopeni, una dintre cele mai importante. E a doua din lume: Investiții uriașe în România

De aici, Met Éireann, Met Office și Institutul Meteorologic Regal Olandez (KNMI - serviciul olandez de prognoză meteo ) se reunesc pentru a denumi furtunile pe baza sugestiilor primite.

Denumirile sunt apoi atribuite atunci când furtunile îndeplinesc criteriile pentru serviciul național de avertizări de vreme severă. Furtuna poate fi numită doar atunci când îndeplinește avertizările de culoare galbenă sau roșie, precum furtuna Eunice.

După ce o furtună a fost numită de Met Office, serviciul meteo a explicat: "Apoi anunțăm publicul, partenerii noștri guvernamentali și comunitatea de intervenție, precum și mass-media, prin diverse căi, inclusiv prin publicarea detaliilor pe site-ul nostru și pe canalele de socializare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel